ERZİNCAN (AA) - Erzincan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ramazan ayı süresince gerçekleştireceği "Bir Çocuk, Bir Yetim de Sen Sevindir" kampanyasıyla, ihtiyaç sahibi bin çocuğa bayram kıyafeti hediye edecek.

Gönüllü gençlerce ramazanda geleneksel hale getirilen ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen kampanya, kentte bulunan hayırsever iş adamları tarafından sağlanan destekle gerçekleştiriliyor.

Dernek Başkanı Faruk Kocatürk, yaptığı açıklamada, Erzincan’da 10 yıldır hizmet verdiklerini söyledi. Yetim ve öksüz çocukları mutlu etmek için mağazalara getirdiklerini ifade eden Kocatürk, şunları söyledi:

"Hedefimizi büyüterek hayır işlerimize devam ediyoruz. Bu yıl da hedefimiz bin çocuğumuzu sevindirmek inşallah. Köy ve ilçelerimizdeki yetim ve öksüz çocuklarımızı mutlu etmek için mağazalara getiriyoruz. Mağazalarda gönüllü gençlerimiz çocuklarımızın ellerinden tutarak hangi kıyafeti istiyorsa onları alıp giydiriyoruz. İlk etapta alışverişe gelen 50 çocuğumuzun mutluluklarını gözlerinden görebiliyoruz."

Ramazan sonrası da çalışmalarına devam ettiklerini belirten Kocatürk, "Yaşlılara ev temizliği, ihtiyaçlı ailelere gıda ve et yardımı, engellilere akülü araba gibi yardımlar yapıyoruz. Ekibimizde 70 kadın ve 70 erkek bulunuyor. Erzincan ilçe ve köylerinde çalışmalarımız oluyor." dedi.

Derneğin Kadın Kolları Başkanı Nurcan Saray ise ramazanda yetim, öksüz, ihtiyaçlı çocukları giydirdiklerini ve çalışmalara ilk günlerden başladıklarını ifade etti.

Saray, "İnşallah bu çalışmaya ramazan sonuna kadar devam edeceğiz. Yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklarımızı sevindirmek için bayramlıklarını alıyoruz. Hedefimiz bin çocuğumuzu giydirmek." diye konuştu.