ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, bir askerin orduevi nizamiyesinde yakaladığı kediye işkence yapmasına ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı yazılı açıklamada, yazılı ve görsel medyada yayımlanan "Erzincan Orduevinde bir askerin kediye işkence yaptığı" haberleri üzerine Valilik tarafından gerekli incelemenin başlatıldığını ifade etti.

Olayın failinin bir er olduğunu açıklayan Arslantaş, şu bilgileri aktardı:

"Yapılan incelemede olayın failinin Erzincan Muhabere Alayında zorunlu askerliğini yapmakta olan muhabere er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin terhisine 3 gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medyada tepki geçen olayın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgilendiğini aktararak, konuya ilişkin adli ve idari soruşturma açıldığını kaydetti.

- Olay

Kent merkezindeki bir subay orduevinde, sivil giyinimli bir kişinin, yakaladığı kediye yumruk ve tekme atarak işkence yaptığını gören vatandaşlar durumu adli makamlara bildirmişti.

İhbarın değerlendirmesiyle hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılan er T.H, askeri inzibatlarca gözaltına alınmıştı.

Güvenlik kameralarınca da kayıt altına alınan olaya karışan T.H'nin "uyuşturucu kullanmak"tan adli makamlarda çok sayıda kaydının bulunduğu belirtilmişti.