ANKARA(AA) - Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içinde bölücü terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen mücadele ile Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele çalışmalarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, PKK'lı teröristlerce özellikle Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Tunceli'de sürekli barınma alanı ve geçiş güzergahı olarak kullanılan alanların temizlenmesi ve terör örgütü mensuplarının yaz tertiplenmesinin kısıtlanması amacıyla başlatılan operasyonlar sürüyor.

Şırnak Beytüşşebap ve Bestler-Dereler, Hakkari Yüksekova, Siirt Pervari, Diyarbakır Hazro, Hani ve Dicle ile Erzurum Şenkaya bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda 78 terörist etkisiz hale getirildi.

Gri kodla aranan terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nde gri kategoride yer alan sözde Kahramanmaraş Nurhak Dağı ve Çağlayancerit sorumlusu Fırat Berkpınar da etkisiz hale getirilen teröristler arasında bulunuyor.

Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucu, sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 6 bin 647 kişi yakalandı.

Son bir haftada düzenlenen operasyonlar sırasında, bir asker şehit oldu, 21 asker yaralandı.

Suriye'nin kuzeyindeki harekat

Suriye kuzeyinde, hudut güvenliğini sağlamak, terör örgütü DEAŞ'ın tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilenlerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak, sivilleri korumak ve yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek amacıyla düzenlenen harekat sürüyor.

TSK unsurlarınca desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Azez-Cerablus arasındaki 243 yerleşim yeri ile 2 bin 15 kilometrekare alanı kontrolü altında tutuyor.

Bab ilçe merkezi, Kabbasin ve Bzagah bölgelerinde patlayıcı ile mayın arama ve temizleme çalışmaları sürdürülüyor.

Terör örgütü PKK/PYD unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına devam ediliyor.