İSTANBUL (AA) - Hanife Sevinç - Aylık 1 liralık yardımla insanları iyiliğe davet eden 1 Tek Lira Derneği, "Damlaya damlaya göl olur" atasözündeki gibi sanal kumbarada toplanan 30 bin lirayı eğitim, sağlık ve insani yardım çalışmalarına harcadı.

"31 Ekim Dünya Tasarruf Günü" kapsamında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan 1 Tek Lira Derneği Başkanı Samed Ayrancı, 2014'te, herkesin aylık bir lira verebileceği iyilik hareketi projesini başlattıklarını söyledi.

Derneği, ilk etapta 7 kişiyle kurulduklarını şimdi ise her ay 1 lira bağışlayan 2 bin 400 kişilik gönüllü üyelerinin olduğunu vurgulayan Ayrancı, şöyle devam etti:

"10 binlerce, 100 binlerce, hatta milyonlarca kişi ayda bir lira göndersin, ortaya çıkan rakamla da hep birlikte iyilik yapalım istiyoruz. 2014'ten bu her ay bir liralık yardımlarla 30 bin liralık para toplandı. Bu parayla eğitim, sağlık ve insani yardım çalışmalarına destek olduk."

"1 liralık tasarruf"

Kampanyaya SMS göndererek veya kredi kartıyla destek verildiğini ifade eden Ayrancı, "Aylık 2 liralık desteği kabul etmiyoruz. Amacımız çok para toplamaktan ziyade çok insanı iyiliğe her ay dahil etmek, abone etmek. SMS veya kredi kartıyla üye olunarak iptal edilmediği sürece her ay 1 lira sanal kumbaramıza geliyor. Ay sonunda da toplanan 1 liralarla çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıfların kampanyalarına destek oluyoruz." şeklinde konuştu.