İSTANBUL (AA) - Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Express ve Migros iş birliğiyle Türkiye'deki tüm Migros ve Macrocenter'larda cep telefonuyla ödeme yapılabilecek.

BKM'den yapılan açıklamaya göre daha önce müşterilere Migros Jetkasa'larda cep telefonlarıyla ödeme kolaylığı sağlayan Migros ve BKM Express iş birliği bir adım ileri taşındı. Artık Migros müşterileri market alışverişinde ödeme alışkanlıklarına bir yenisini ekliyor.

Türkiye'de bir ilk özelliği taşıyan bu iş birliğiyle müşteriler, ülke çapında 81 ildeki tüm Migros, Mjet, 5M, Migros Toptan Mağazaları ve Macrocenter'larda, toplam 8 bin kasada BKM Express uygulamasıyla mobil ödeme yapabilecek.

Alışveriş deneyimini çok daha kolay hale getiren bu yeni projeyle BKM Express uygulaması kullanan Migros müşterileri, BKM Express uygulamasındaki Migros Kasa Ödemesi menüsünden alışverişe özel olarak üretilen kodu kasiyere ileterek ödemelerini yapabilecek. Böylece, BKM Express uygulaması bulunan Migros müşterileri, cüzdan ve kart taşımaksızın alışveriş işlemlerini kolayca tamamlayacak.

Açıklamaya göre 12 - 26 Nisan tarihleri arasında tüm Migros ve Macrocenter mağazalarında Money Club Kart ile 60 TL ve üzeri alışveriş yapan ve ödemesini BKM Express uygulaması üzerinden mobil olarak gerçekleştiren Migros müşterileri 10 Money Puan kazanabilecek.


- "Dünyaya ilham verecek yenilikçi projeler üretiyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen BKM Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu, dijital dönüşümün her alanda olduğu gibi perakende sektöründe de etkisini gösterdiğini ve ödemeleri daha kolay hale getirdiği belirtti.

BKM olarak ödeme deneyimini, teknolojiyi doğru kullanarak basitleştirmek ve görünmez kılmak için çalıştıklarını bildiren Yazıcıoğlu, "Dünyaya ilham verecek yenilikçi projeler üretiyoruz. Türkiye'nin dijital cüzdanı BKM Express ve Migros iş birliğiyle de yine Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu proje, market alışverişinde ödeme alışkanlıklarını bambaşka bir noktaya taşıyacak. Mağaza içi mobil ödeme teknolojisini, Türkiye'nin dijital cüzdanı BKM Express ile geliştirmeye ve kullanıcılarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."


- "Mobil ödeme imkanı sunan ilk ve tek perakendeciyiz"


Migros Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü Kerim Tatlıcı da Migros olarak dijital ve mobil platformlarda dünya perakendesiyle eş zamanlı ve öncü uygulamaları hayata geçirdiklerini belirtti.

daha önce BKM Express ile Jetkasa'larda başlattıkları mobil ödeme çözümü sayesinde müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıdıklarının altını çizen Tatlıcı, şunları kaydetti:

"Şimdi ise Türkiye'de market alışverişinde ödeme alışkanlıklarını değiştiren bir ilki hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Müşterilerimize, bu sistemle yanlarında nakit veya kart taşıma zorunluluğu olmadan, ödemelerini cep telefonlarından hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilme olanağı sağlıyoruz. Türkiye'nin 81 ilindeki tüm Migros ve Macrocenter mağazalarımızda bulunan toplam 8 bin kasamızla, fiziksel ortamda bu kadar yaygın noktadan mobil ödeme imkanı sunan ilk ve tek perakendeciyiz."