EDİRNE (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı belediye başkanlarının istifasına ilişkin, "Bir belediye başkanını hangi partiden olursa olsun, görev süresi dolmadan istifaya zorlamak demokrasiyle bağdaşmaz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Süloğlu Belediyesi tarafından yaptırılan kültür sarayı ve içme suyu şebekesinin temel atma törenine katıldı. Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran'ın törende yaptığı konuşma sırasında heyecanlanarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını "Kemalettin" olarak telaffuz etmesi dinleyicileri güldürdü.

Bazı belediye başkanlarının istifasına değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Deniyor ki bazı belediye başkanları için 'onlar istifa etsinler' ve onlar zorla istifa ettirildiler. Etmek istemeyen oldu, aileleri tehdit edildi. Etmek istemeyen oldu şantaj yapıldı. Savcı gösterildi, hapishane, karakol gösterildi. 'Bak ha seni tutuklarız, hapse atarız, istifa et' denildi. Bir belediye başkanını hangi partiden olursa olsun, görev süresi dolmadan istifaya zorlamak demokrasiyle bağdaşmaz. Demokrasiyle bağdaşmadığı için o harekette bulunanları hepinizin önünde kınıyorum.

Sonra dediler ki 'biz zorla istifa ettirdik, şimdi CHP gereğini yapsın.' CHP gereğini yapıyor başarılı belediye başkanlarımızı tek tek ziyaret ediyoruz, Süloğlu'na geldiğimiz gibi gereğini yapıyoruz. İnsanları niye istifaya zorlayalım. Ben seçmedim, siz seçtiniz. Göreve getiren sizsiniz, görevden alacak olan da sizsiniz. Belediye başkanı size hizmet ettiği sürece, topladığı paranın her kuruşunun hesabını size verdiği sürece, halk arasında ayrım yapmadan, herkese eşit hizmet götürdüğü sürece, ben inanıyorum ki o kentin, o ilin bütün vatandaşları, belediye başkanlarını başlarının üzerinde taşırlar."

Muhabir: Çiğdem Alyanak, Halis Akyıldız