SAKARYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Kızılayı'na yurt içinde vekalet verdiği kurbanı, Sakarya'da kesildi.

Erenler ilçesindeki Et Entegre Tesisi'ndeki kesimhanede gazetecilere açıklama yapan Türk Kızılayı Kurumsal İletişim Direktörü Ebubekir Kalkan, bu sene Türk Kızılayı'na yurt içinde vekalet verilen kurbanların tamamının Sakarya'da kesileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurban vekaletini Türk Kızılayı'na verdiğini aktaran Kalkan, "Cumhurbaşkanımız ve Kızılay Onursal Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kurban vekaletini her sene olduğu gibi bu sene de Kızılay'a verdi. Ülkemizle birlikte Kenya, Kudüs ve Afganistan için vekalet verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer bağışçılarımızın vekaletleriyle kurbanlarımız bütün dünyaya, gönül coğrafyamıza birer iyilik olarak ulaşacak." diye konuştu.

Kalkan, bugüne kadar Türk Kızlayı'na yurt içi ve dışında kesilmek üzere 150 binin üzerinde hissenin ulaştığını bildirdi.

Açıklamanın ardından Kalkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini okuyarak kasaba vekalet verdi.

Kalkan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un da isimlerini okuyarak vekaletlerini kasaba iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın vekalet verdiği iki kurbanlık, Siirt'te kesildi

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin, Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a vekaleten verdiği iki kurbanlığın Siirt Yatılı Bölge Kur'an kursunda kesildiğini belirtti.

Yurt içinde vekalet verilen kurbanların kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Altıok, "Aziz milletimizin ve ümmetin gönlünde taht kurmuş güzel insan Cumhurbaşkanımız ve muhterem eşi, vekaletle kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfına tevdi etmişlerdir. Başkanlığımız adına İl Müftülüğü olarak bu önemli vazifeyi bugün ifa ettik. Bu onurlu görevi bizlere tevdi ettikleri için Siirt adına kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Müftü Altıok, "Rabbim daha nice bayramlara böyle güzel ibadetler, güzel hizmetler yapma fırsatını, şerefini bize lütfeylesin. Rabbim, hem milletimize hem de İslam alemine daha nice bayramları huzur ve güven içerisinde kutlamayı nasip etsin." diye konuştu.

Türk Kızılayı Erdoğan için Afganistan'da kurban kesimi yaptı

Türk Kızılayı, Türkiye dahil, Afganistan, Kenya ve Kudüs'teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için kurban vekaleti veren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Afganistan'da kurban kesimi yaptı.

Bu yıl Türkiye dahil 40 ülkede kurban kesimi ve dağıtımı yapan Türk Kızılayı, Türk halkının vekalet verdiği kurbanları Afgan halkına ulaştırıyor.

Kızılay, Cumhurbaşkanı Erdoğan için de vekaletle kurban kesimi yaptı. Kesilen kurbanların etleri yetimlere dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diğer vekalet sahiplerinin kurbanlarının kesimine Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Afgan Kızılayı Genel Başkanı Dr. Mirveyis Ekrem ile Türk Kızılayı Afganistan Delegasyon Başkanı Mücahit Salih Duran da katıldı.

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Can, "Kızılay, Afganistan'da sadece başkent Kabil'de değil, ülkenin en önemli yerleşim yeri olan Mezar-ı Şerif'te de kurban kesimi ve dağıtımı gerçekleştiriyor. Kızılay ekipleri gözetiminde kesimi yapılan kurbanlıkların etleri, Afgan Kızılayı ekiplerinin desteğiyle ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ömer Faruk Cebeci,Emre Ayvaz,Nazlı Yüzbaşıoğlu,Fecri Barlık