İSTANBUL (AA) - Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 15 Temmuz'daki darbe girişimini başarılı bir şekilde bertaraf ederek, hızla gelişen ve büyüyen güçlerine gölge düşürmek isteyen iç ve dış tehditlere çok net bir yanıt vermiş olduklarını bildirdi.

Demir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl 15 Temmuz'da dünya tarihinde benzerine az rastlanır bir gece yaşandığını, hainlerin darbe girişimine kalkışıp birlik ve beraberliğe kastetmek istediğini belirtti.

O gece vatanı için gözünü kırpmadan tankların önüne cansiparane bir şekilde yatan ve şehit düşen vatandaşlara Allah'tan rahmet, geride kalan kahraman ailelerine ve yakınlarına sabır dileyen Demir, yine aynı gece Türkiye'nin birlik ve beraberliği için direnen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm gazilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

15 Temmuz'da Türk milletinin tek vücut olarak ülkesine ve demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tek bir sözüyle meydanlar doldu taştı. Türk milleti, özgürlüğüne darbe vurulmak istendiğinde görüşü ne olursa olsun vatanımızın birliği için bir araya gelerek kenetlendi. Bu darbe girişimine tek yürek olarak cevap vermemiz ve meydanlara çıkarak demokrasimize sahip çıkmamız, bir Türk vatandaşı olarak beni gururlandırdı. Bizler de Demir İnşaat olarak tüm çalışanlarımızla birlikte askeri alanlarda ve meydanlarda vatan nöbetimizi tutmanın şerefine eriştik. Darbe girişiminden sonra birlik ve beraberliğimiz daha da perçinlendi ve biz birbirimize daha da kenetlendik. Öte yandan iş dünyası hemen düğmeye bastı. Ekonominin hemen her sektöründe yer alan aktörler olarak el ele vererek, giderek büyüyen ekonomimizi canlı tutmak için gözümüzü kırpmadan çalıştık."

- "Türkiye, ekonomik, sosyal ve siyasi atılımların yaşanacağı bir dönemi yaşıyor"

Hamit Demir, inşaat sektöründe, sektör oyuncuları olarak ellerini taşın altına koyarak kar marjlarını geriye çektiklerini bildirdi.

STK'ların, üyeleriyle birlikte hareket edip belki de yüzyılın en büyük konut kampanyalarını birbiri ardına başlattığını, diğer iş kollarındaki kurum ve kuruluşların da benzeri kampanyalar yaptığını, böylece darbe girişiminin ekonomiye uzanan ellerini bertaraf ettiklerini belirten Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Son 15 yıldır ekonomik, sosyal ve siyasi atılımların yaşandığı bir döneme damga vuran, sürdürdüğü istikrarlı performansla dünyada örnek bir ülke olarak gösterilen Türkiye, bugün ekonomik, sosyal ve siyasi atılımların yaşanacağı bir dönemi yaşıyor.
Bu darbe girişimini başarılı bir şekilde bertaraf ederek hızla gelişen ve büyüyen gücümüze gölge düşürmek isteyen iç ve dış tehditlere çok net bir yanıt vermiş olduk.

Birlik ve beraberliğimizden aldığımız gücü ortaya koyarak Türkiye'nin bağımsızlığına yönelik her hareketi engelleyebilecek güçte olduğumuzu tartışmasız şekilde ispat edebildik ve gücümüzü tüm dünyaya gösterdik. Bu vesileyle 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederken, vatanı uğruna canı pahasına direnen gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Demir İnşaat olarak, ekonomi koordinasyonu tarafından Türkiye’nin gelişimine yönelik atılan tüm adımların arkasında yer almayı aralıksız sürdüreceğiz."