İSTANBUL (AA) - DenizBank, yeni geliştirdiği "Deniz'den Toprağa" mobil uygulamasıyla, çiftçilerin ürünlerini daha verimli yetiştirebilmeleri için tüm bilgilere ulaşabilecekleri bir platform sunuyor.

DenizBank'tan yapılan açıklamaya göre, özel bankalar arasında tarımda yüzde 41 ile en büyük pazar payına sahip DenizBank, çiftçilere yönelik olarak "Deniz'den Toprağa" mobil uygulamasını hayata geçirdi.

"Deniz'den Toprağa", üretim maliyetlerini düşürüp verimi artırmak isteyen çiftçilere teknoloji desteğiyle özel çözümler üreten bir zirai danışmanlık uygulaması olarak öne çıkıyor.

Uygulamadan, çiftçilerin yanı sıra hobi olarak kendi bahçesinde ürün yetiştirenler de yararlanabiliyor.

Doktar tarafından DenizBank için geliştirilen uygulamaya sadece isim, soy isim bilgileri girilerek telefona gelen mesaj ile kaydolmak ve ister cepten, ister tabletten kullanmak mümkün. Uygulama Apple Store ve Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.


- Ziraat mühendislerine 7/24 ücretsiz soru imkanı


Uygulama kapsamında üreticiler, zirai ürün seçimi, ürün türü, lokasyon, tarla büyüklüğü, toprak tipi, sulama tipi ve ekim-hasat tarihleri gibi temel verileri her bir ürün için girerek, bölgenin toprak özelliğine uygun ilaçlama, gübreleme, sulama, ekim ve hasat tavsiyelerine ulaşabiliyor. Aynı köyde farklı tarlalarda yetiştirilen ürünler, arazi büyüklükleri toplanarak tek bir tarla olarak da kaydedilebiliyor.

"Denizden Toprağa" uygulamasında hava durumu takip sistemi de yer alıyor. Böylece tarlaların üç günlük hava durumu izlenebilirken, zirai don, aşırı yağış, sel gibi olası risklere karşı önceden tedbir alınabiliyor.

Aynı zamanda tarla, yetiştirilen ürün, meyve bahçeleri, ağaçlar ve bağlar ile ilgili her türlü soru, 7 gün 24 saat, uzman ziraat mühendisleriyle fotoğraf, video, ses kaydı veya yazılı olarak ücretsiz paylaşılabiliyor. Sorular en kısa sürede yanıtlanıyor veya uygulamaya kayıtlı telefon üzerinden hesap sahibi aranarak bilgilendiriliyor.

Üreticiler uygulama ile hal ve borsa fiyatlarını takip edip en güncel fiyatları anlık izleyebiliyor. Tarım sektörüne dair tüm gelişmeler, haberler, resmi duyurular, hibe ve destek açıklamaları, avantajlı kampanyalar "Haberler/Duyurular" kısmında yer alırken, önemli duyurular üreticinin cep telefonuna anlık bildirim olarak da iletilebiliyor.

Ayrıca uygulama üzerinden traktör kiralama ve kiraya verme işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

- "Uygulama çiftçimizin gözü kulağı olacak"

DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, konuya ilişkin değerlendirmesinde, tarım bankacılığına başladıkları ilk günden beri çalışmalarını sosyal sorumluluk bilinciyle yönettiklerini belirterek, çiftçilerin gelir ve verimliliğinin artması, köylerin göçlerle genç nüfusunu kaybetmemesi için, inovasyon alanındaki bilgi birikimlerini de devreye alarak çalıştıklarını aktardı.

Geçen sene çiftçilerin ürünlerini daha verimli yetiştirmeleri için tarımsal danışmanlık ve hasat zamanlarında ürün fiyatları ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere “Deniz’den Toprağa” facebook sayfasını uygulamaya aldıklarını hatırlatan Koçak, şunları kaydetti:

"Bugün ise müşterimiz olsun, olmasın tüm üreticilerimize açık olacak ve inovatif içeriğiyle sektörde bir ilki temsil eden Deniz'den Toprağa mobil uygulamasını, çiftçilerimizin tarladaki akıllı danışmanları olarak hayata geçirdik. Bu uygulama çiftçimizin adeta gözü, kulağı olacak. Pek çok nitelikli bilgiye bir tık ile ulaşabilecekler; tarlalarını izleyebilecek, sektöre dair en güncel gelişmelerden anında haberdar olabilecek ve en önemlisi, ziraat mühendisi uzmanlara ihtiyaç duydukları her an, sınırsız ve ücretsiz soru sorabilecekler."