ERZURUM (AA) - Erzurum'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, il sınırları içerisindeki deprem kayıt istasyonlarının bakım, onarımını yaptı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kentte zayıf ve kuvvetli yer hareketlerini incelemek amacıyla deprem kayıt istasyonları bulunuyor.

AFAD Deprem Daire Başkanlığı tarafından tüm Türkiye'de kurulan deprem istasyonları ile elde edilen veriler sayesinde deprem kayıtları daha sağlıklı bir biçimde değerlendiriliyor.

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selahattin Karslı yaptığı açıklamada, depremden çok etkilenen ve yüksek derecede risk taşıyan bir coğrafyada yaşadıklarını belirterek, "Tarih boyunca olan depremlerin doğa ve insan yaşamı üzerine etkilerinden elde edilen deneyimler bize depremlerin dünyanın sürekliliği için bir zorunluluk, can ve mal güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu göstermiştir. Depremin yaşamı tehdit eden sonuçlarına karşı bilimsel, teknik ve yönetsel önlemler almamızı gerektirmektedir. Yapılan bu çalışmalarda bunlardan sadece birisi." değerlendirmesinde bulundu.

Depremin önceden tahmin edilemediğine dikkati çeken Karslı, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"Günümüz bilim ve teknolojisi ile depremi önceden kestirmek olanaksız ancak deprem zararlarını azaltmak ve depreme karşı dirençli bir toplum örgütlemek mümkündür. Deprem Dairesi Başkanlığımızda bu yetki ve sorumluluğun bilincinde olarak deprem araştırmaları ve sonuçları alanında sistematik ve sürekli daha iyiye giden çalışmaları hayata geçirmek için tüm enerjisini ortaya koymaktadır."