DİYARBAKIR - (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, "Şehrin her noktasında şantiye belediyeciliğimizi ortaya koyuyoruz. Estetik bir şehir oluşturmak için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz." dedi.

Kentteki Tema Park ve Kent Meydanı çalışmalarını inceleyen Atilla, ardından Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde yol yapım, kaldırım, asfalt, ışıklandırma ve peyzaj uygulamalarını denetledi. Birim amirlerinden bilgi alan Atilla, işçilerle sohbet etti.

Atilla, Diyarbakır'ın kadim bir şehir olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak kente yakışır eserler kazandırdıklarını bildiren Atilla, "Şehrin her noktasında şantiye belediyeciliğimizi ortaya koyuyoruz. Hemşehrilerimizin hizmetlerimizle daha müreffeh bir şehirde yaşamaları için kadim şehrimize yakışacak şekilde ekiplerimizle yoğun çaba sarf ediyoruz. Estetik bir şehir oluşturmak için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Atilla, herkesin mutlu yaşadığı, daha güzel ve refah bir şehir oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.

Öte yandan, kentteki spor alanlarını artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, farklı semtlerde yapılan açık ve kapalı basketbol, voleybol, futbol ve tenis kortlarının bir bölümünde çalışmaları bitirdi.

Mahalle ve okullarda 46 spor tesisinin yapım çalışmaları sürdürülüyor. Merkez ilçelerdeki 8 ilkokul, ortaokul ve lisedeki spor sahaları ise tamamlandı.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin