DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Sur ilçesindeki tarihi Ulucami'ye getirildi.

Burada kılınan cenaze namazına katılan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, askeri üniforma giydirilen şehidin 3 yaşındaki oğlu Muhammed Üveys'i kucağına aldı, aileyi teselli etmeye çalıştı.

Şehidin eşi Mizgin Çağlar'a sabır dileyen Güzeloğlu, "Allah sabır versin. O sizi görüyor ağlamayın." ifadelerini kullandı.

Cenaze namazının kılındığı sırada şehidin eşi, "Şehit olmayı hep isterdi. O benim gururum, o benim şehidim." diyerek ağıt yaktı.

Oğlu Muhammed Üveys'i yanına alan acılı eş Çağlar, "Oğlum sen de baban gibi o bereyi tak ve hiç çıkarma." dedi.

Anne Kamile Çağlar ise Kürtçe, "Evladım yiğitti, başarılarla doluydu. Yüreğim yanıyor." diyerek ağıt yaktı.

Elinde taşıdığı babasının fotoğrafını göğsüne bastıran şehidin kızı Hiranur'un (6) fotoğrafı annesine göstermesi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Kahrolsun PKK sloganları atıldı

Okunan duaların ardından şehidin cenazesi, namaza katılan vatandaşların, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla cenaze aracına taşındı.

Yenişehir ilçesinde bulunan Hava Şehitliği'nde düzenlenen törende şehidin naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi.

Törende konuşan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, vatan için ödenen bedelleri unutmadan bağımsızlığı korumak, ülkenin her köşesinde huzuru, güvenliği, emniyeti ve asayişi sağlamak için her türlü terör örgütüyle mücadeleye daha da artan azimle devam edeceklerini belirtti.

Törenin ardından şehidin cenazesi, Hava Şehitliği'nde dualar eşliğinde toprağa verildi.

Törene, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, Diyarbakır Başsavcısı Kamil Erkut Güre, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan, şehidin yakınları, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi Boyunlu Köyü bölgesindeki operasyonun ardından Kocaköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Harun Yılmaz ve Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar'ın bulunduğu araca dün PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu çıkan çatışmada Kocaköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Harun Yılmaz ve Jandarma Astsubay Başçavuş Kenan Mercimek ile Jandarma Uzman Çavuş Hatip Çağlar yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan Uzman Çavuş Çağlar müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

Muhabir: Aziz Aslan,Şükrü Gündüz