ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışı ve tipi yüzünden Erzurum, Erzincan, Kars, Tunceli, Ağrı ve Ardahan'daki 759 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bölgede bir süredir etkili olup yüksek kesimlerde zaman zaman tipiye dönüşen ve özellikle gece saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı dolayısıyla Erzurum'da kırsal kesimdeki 461 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Kapalı yolların açılması için Erzurum Büyükşehir Belediyesinde görevli 235 personel 188 araçla karla mücadele çalışması yapıyor.

Ekipler, kent genelindeki diğer mahalle yollarının da kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

- Kars

Kars'taki kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi.

Kentteki kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçelerden Digor'da 1, Kağızman'da 10, Selim'de 6 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bu yolların açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

- Erzincan

Erzincan'da ise İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki gündür etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Kar yağışı yüzünden kent merkezinde 2, ilçelerden Çayırlı'da 13, İliç'te 25, Kemah'ta 11, Kemaliye'de 62, Otlukbeli'de 3, Refahiye'de 35, Tercan'da 20, Üzümlü'de 3 olmak üzere toplam 174 köy yolu ulaşıma kapalı.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için 21 ekiple çalışmalarını aralıksız yürütüyor.

- Tunceli

Tunceli'de de aralıklarla etkisini devam ettiren kar dolayısıyla il merkezinde 3, ilçelerden Ovacık'ta 32, Mazgirt'te 6, Çemişgezek'te 1, Nazımiye'de 14, Pülümür'de 29, Hozat'ta 14, Pertek'de 4 olmak üzere toplam 103 köy yolunda ulaşım yapılamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 8 ekip, ildeki kapalı köy yollarını yeniden ulaşıma açmaya çalışıyor.

- Ağrı ve Ardahan

Bölgede kar yağışının etkili olduğu illerden Ağrı ve Ardahan'da da ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Yağışın üç gündür etkisini gösterdiği Ağrı'da 3 köy yolu ile Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Çullu köyüne ulaşım sağlanamıyor.

Her iki kentte de ekiplerin yol açma ve karla mücadele çalışmaları devam ediyor.