DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanması davasında, aralarında meslekten ihraç edilen, açığa alınan emniyet amirleri, komiser ve polislerin de bulunduğu 37'si tutuklu, 167 sanığın yargılanmasına başlandı.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu, tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

Bugünkü duruşmada, 11 tutuklu sanığın ve avukatlarının savunmaları alındı.

Mahkeme Başkanı Ferhan Acar, mahkeme dosyasının, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan "Mahrem Hizmetler Düzce Emniyet Yapılanması" dosyası ile birleştirildiğini açıkladı.

Tutuklu sanıklar, haklarındaki iddiaları reddederek, tahliyelerini istedi.

Tutuklu sanıklardan Yahya Altıparmak, savunmasında, meslek hayatının büyük bir bölümünde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çalıştığını belirterek, "Bölgede, güvenlik nedeniyle çocuklarımı bu örgütün okuluna yolladım, bunu kabul ediyorum ama bunu çocuklarımın güvenliği nedeniyle yaptım. Daha sonra yer değişikliği yapınca çocuklarımı bu örgütle bağlantısı olmayan okullara verdim. Eğer örgütle işim olsaydı, yine o okullara vermem gerekirdi. Ama ben onları başka bir koleje verdim. Hakkımdaki Bylock iddialarını da kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanıklardan Saliha Demirhan da birleştirilen dosyada, kendisinin 'Mahrem İmam' olarak suçlandığını hatırlatarak, bu iddiayı reddetti.

Bununla ilgili geçerli ve somut bir delil olmadığını iddia eden Demirhan, "Ben sağlıkçıyım, benden mahrem imam olmaz." dedi.

Mahkeme heyeti, diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması için, duruşmayı 16 Ekim'e erteledi.

- İddianameden

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların FETÖ/PDY'nin Düzce İl Emniyet Müdürlüğü yapılanması kapsamında, haklarında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.