VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın Edremit Belediyesine Ankara Büyükşehir ve İstanbul Üsküdar belediyeleri 3 ayda 20 milyon liralık destek sundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Üsküdar Belediyesince "kardeş belediye" çalışması kapsamında Edremit Belediyesine hibe edilen 3 iş makinesi için Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde dün tören düzenlendi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, törende yaptığı konuşmada, ilçenin turizm, sanat, yemek kültürü, bahçeleri, meyveleri ve zerrinkaddeh çiçeğiyle ön plana çıkması gerektiğini belirtti.

Çiçekli, şunları kaydetti:

"İlçenin bu potansiyelinin ortaya çıkarılması için çok çalışmamız gerekmektedir. 1 Mart'ta, kış şartlarında inşaat sezonuna başladık. Denizimizi ve sahilimizi sizlere yaraşır, çocuklarınızla gezip dinlenebileceğiniz hale dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. TOKİ'lerin su, altyapı ve minibüsçülerin denetimi ile gıda, giyim ve sosyal market gibi hizmetleri kısa zamanda hayata geçirdik. Yine Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi beyin destekleriyle 2 bin insanımızın faydalanacağı aş evimizi bir hafta sonra hizmete açarak, sıcak yemek dağıtımına başlayacağız."

- 3 ayda 20 milyon liralık destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin talimatlarıyla Ankara Büyükşehir ve Üsküdar belediyeleriyle "kardeş belediye" olduklarını hatırlatan Çiçekli, "Yılda sadece 3 milyon lira yatırım yapan belediyemiz, Ankara Büyükşehir ve Üsküdar belediyelerinden 3 ay gibi kısa bir sürede 20 milyon liralık destek aldı. Kazanan Van ve Edremit oluyor. Kardeş belediyelerimizin başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

- "Edremit, muazzam güzelliklere sahip bir memleket"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de bu ülkede yaşayan herkesin kardeş olduğunu vurguladı.

İlçenin İstanbul'a benzediğini ifade eden Türkmen, "Bulunduğumuz bu sahilleri, Üsküdar merkez kabul edebilirsiniz. Burası Salacak sahilleri karşısında, Erek Dağı'nı da Çamlıca kabul edebilirsiniz. Erek'in camisi yok, o da olur inşallah. Buranın ülkemizdeki güzel şehirlerden hiçbir farkı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise Çiçekli'nin yapmış olduğu çalışmalardan övgüyle bahsetti. Orhan, şunları kaydetti:

"Çalışmalarını sosyal medyadan, televizyonlardan ve gazetelerden sizlere açıklıyor. İlk yaptığı şu sahili ihya etmekti. Mezbele haline gelen sahilimizi tertemiz yapıp halkımıza kazandırmak için çaba sarf ediyor. Bu projeyi hayata geçirdiler. Edremitliyi belediyecilik hizmetleriyle buluşturmayı amaçlıyor. Bu kardeşimizi destekliyor ve tebrik ediyoruz."

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı tören, anahtar tesliminin ardından Çiçekli'nin Türkmen'e plaket ve Van Kedisi hediye etmesiyle sona erdi.