ERZİNCAN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Biz Erzincan’da Kredi Yurtlar Kurumu olarak yurt yapmaya devam ediyoruz. Dün üniversitemizin açılışı vardı. Bugün de Refahiye için sayın kaymakam hanımefendi bahsetti, gençlik merkezi yapıyoruz." dedi.

Bak, Erzincan'ın Refahiye ilçesinde, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı Eneryagaz Gaz Dağıtımı ve Refahiye Meslek Yüksekokulu Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, doğalgaz ile ilçede artık evlerin daha iyi ısınacağını söyledi.

Refahiye’ye Meslek Yüksek Okulu ek binası yapıldığını, bunun da eğitim ve öğrenci anlamına geldiğini dile getiren Bak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz büyüyen, gelişen, güçlü Türkiye istiyoruz. TANAP projesinin de geçiş güzergahında Erzincan bulunuyor. Biliyorsunuz ülkemiz enerji koridoru. Trans Anatolia Pipeline yani Anadolu geçişiyle beraber Azeri gazı Avrupa’ya taşınıyor ve bu güzergah aynı zamanda Erzincan’dan geçiyor. Evet, ülkemiz büyüyor gelişiyor. Biz Erzincan’da Kredi Yurtlar Kurumu olarak yurt yapmaya devam ediyoruz. Dün üniversitemizin açılışı vardı. Bugün de Refahiye için sayın kaymakam hanımefendi bahsetti, gençlik merkezi yapıyoruz. Bunun yanına Sayın Başbakanımızın talimatıyla bir de yüzme havuzu yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu güzel günde bizi bir araya getiren Rabbime hamdediyorum. Biz güçlü Türkiye istiyoruz, tek millet diyoruz, tek bayrak diyoruz, tek vatan diyoruz, tek devlet diyoruz."

AK Parti Genel Bakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da törende yaptığı konuşmada iki ünitenin açılışı için toplandıklarını, açılışı yapılan hizmetlerde kamunun finans desteği ve hibelerin olduğunu bildirdi.

Bunların vatandaşın hibesi olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Yüksek okulu yapacak şirketi temsilen Özcan Halaç konuştu. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bunlar hayırseverlerin devreye girmesi, sizin yetkilendirdiğiniz, onay verdiğiniz, arkasında durduğunuz, sorguladığınız, sevdiğiniz, yönlendirdiğiniz hükümetlerin sağladığı güvenle kaimdir. Çok değerli Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ve Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bu kadrolar, Türkiye'yi sizden aldığı yetkiyle değiştirdi, dönüştürdü. Bakın dün 3 Kasım 2002'nin 15. yılı, Türkiye'nin değişim tarihinin başlangıcı. Biz sizi seviyoruz, size güveniyoruz. İşte bu güven bizim için enerji, bu kadrolar için enerji."