ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Telar Faik, askeri, diplomatik ve Birlemiş Milletler'e (BM) ait seferler dışında tüm uluslararası uçuşların bugün yerel saatle 18.00'den sonra askıya alınacağını duyurdu. 

Faik, Erbil Havalimanı'nda gazetecilere, Irak merkezi hükümetinin, gayrimeşru referandum sonrasında IKBY'deki havalimanlarının uluslararası seferlere kapatılması talebi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Bağdat hükümetinden sorunun çözülmesi konusunda şimdiye kadar herhangi bir heyetin kendileriyle temas kurmadığını belirten Faik, Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun talimatıyla Erbil ve Süleymaniye'deki uluslararası uçak seferlerinin 18.00'den itibaren askıya alınacağını ifade etti. 

Böylesi bir karardan sadece IKBY'nin değil ancak tüm Irak'ın zararlı çıkacağını dile getiren Faik, en kısa zamandan bu kararın iptal edilmesini istedi. 

"Askeri, diplomatik ve BM'ye ait uçaklar seferlerini yapabilecek" 

Gazetecilerin havalimanının hangi seferlere açık olacağının sorulması üzerine Faik, "Askeri, diplomatik ve BM'ye ait uçaklar seferlerini yapabilecek" cevabını verdi. 

Muhabir: İdris Okuducu