İSTANBUL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil ve Süleymaniye havalimanlarından tüm uluslararası uçuşların bugün saat 18.00'den itibaren askıya alınması kararı Atatürk Havalimanı'ndan bu kentlere yapılacak seferlerde yolcu yoğunluğu oluşturdu.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Erbil'e yapacağı sefer için Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular, terminaldeki bilet kontrol noktalarında yoğunluğa neden oldu. 

Yolculardan Horgar Ramzi, basın mensuplarına, öğretmen olduğunu, İstanbul'da 7 günden bu yana bulunduğunu söyledi. Ramzi, Kuzey Irak'taki havalimanlarının bir an önce açılması temennisinde bulunarak, "Bilet bulamayan arkadaşlarımız da inşallah 4-5 gün sonra geri gelebilirler." dedi.

Yolculardan Erkan Eşref ise İstanbul ile Erbil arasında ticaret yaptıklarını, seferlerin bitmesini istemediklerini söyledi. Eşref, aksi takdirde karayoluyla Habur Sınır Kapısı'ndan ticarete devam edebileceklerini anlatarak, "Arabayla buraya gelmek çok zor. Uçak her zaman daha iyi oluyordu. Bugünkü biletleri de pahalı aldık çünkü son uçaktı." diye konuştu.

Uçakta Türk iş adamları ve işçiler vardı

Diğer yandan, Irak'ın Erbil ve Süleymaniye kentlerinden Atatürk Havalimanı'na gelişler de sürüyor. Bu kapsamda Irak Havayolları'nın tarifeli seferiyle Erbil'den gelen uçakta Türk iş adamları ve bazı işçiler de yer aldı.

Yolculardan Ali Koçer, uçak seferlerini bitirme kararının ardından dönüşte mağdur olabileceklerini söyledi.

Koçer, Erbil'de araba satışıyla uğraştığını, işlerin ise bu süreçte durgun olduğunu belirtti.

Kuzey Iraklı ve Türk yolcuların uçağı doldurduğunu dile getiren Koçer, sorunların ortadan kaldırılması için dua ettiklerini kaydetti. 

THY'nin bugün saat 12.10'da Süleymaniye'ye yapılması planlanan ek seferinin iptal edildiği öğrenildi.