Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senatosu aldığı senato kararı ile ABD’nin ülkemiz üzerindeki saldırılarını kınadı.Senato kararı şu şekilde:

"ABD’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı sinsi şekilde devam eden saldırılarının son günlerde açıktan ve ağırlaştırılmış olarak sürdüğünü görmekteyiz. ABD Başkanı Trump ve yönetimi tarafından ülkemizin güvenliğine yönelik birer tehdit unsuru olan terör örgütlerine açıktan destek verilmekte, bu örgütler himaye edilmekte, terör örgütleriyle hukuk ölçüleri içinde yapılan mücadelemiz baltalanmaya çalışılmaktadır. Bu doğrultuda Türk milletine ve hükümetine gayrimeşru baskı oluşturulmaktadır.

Geçmişte Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları tarafından tüm dünyaya haykırılan “MANDA VE HİMAYE KABUL EDİLEMEZ!” sözünün ardından kazanılan Milli Mücadele ruhuna bugün de ihtiyaç olduğu aşikârdır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde yekvücut olarak ortaya konan vatan savunmasının, ekonomik ve siyasi olarak da devam etmesi gerekmektedir.

ABD Başkanı Trump ve yönetiminin haksız ve hırçın bir şekilde ortaya koydukları, bütün dünyayı parçalara bölmeye yönelik bu hareketleri karşısında başta ülkemiz olmak üzere, diğer bütün ülkelerin haklı duruşlarının arkasında olduğumuzu, meselenin Türkiye’nin beka meselesi olduğunun bilincinde olarak, karşı duruşun sonuna kadar devam etmesi gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz. “

                                                                                                                                                        Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senatosu