Erzincan'da, acemi eğitimlerini tamamlayan 3 bin 216 er, Erzincan Valisi Ali Arslantaş'ın da katıldığı törenle yemin etti.

Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası'ndaki yemin töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ardından 1998-2 tertip, 1. kademe jandarma ile 371. kısa dönem askerlerden oluşan 3 bin 216 Mehmetçik'in yemin ettiği törende, bir acemi er yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törende, Vali Arslantaş, birliğine ilk gelen erlere plaket ve hediye verdi.

59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Türker, yemin eden erlere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanından birliğe katılan gençlerin, ant içme törenini gururla gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Türk askeri olmak, Mehmetçik olmak onurdur. Askerlik göreviniz ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi mirastır, artık kutsal görev sırası sizde. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi bir asker olacağınıza yürekten inanıyorum. Ettiğiniz bu kutsal andın size, ailelerinize, TSK ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

3. Ordu Komutanlığı Bölge Bando Takımının çeşitli marşlar ile Mehter Marşını seslendirdiği törende, yemin eden askerlerin bazılarının yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, bazıları da töreni cep telefonu kamerası ile kayıt altına aldı.

Tören geçişiyle tamamlanan program sonrası yemin eden erler, yakınları ile kucaklaşıp hasret giderdi.

Törene İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu, Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş ve asker yakınları da katıldı.