Mardin'in Derik İlçesi’nde terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün yerine, Erzincanlı bir yiğit Kaymakam Hakan Kafkas gönüllü olarak atandı ve o gün "Korkum yok, aslanlar gibi görevimizi yapacağım’’ diyerek görevine başladı. Yaklaşık iki yıl içersinde yaptığı çalışmalar ile adeta ilçenin çehresini değiştirdi.

Terör örgütü PKK tarafından Mardin'in Derik İlçesi’nde makam odasına tuzaklanan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu Şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün yerine, atanan Hakan Kafkas, genç, idealist bir kaymakam. Şu an görev yaptığı Mardin’in Derik ilçesinde sadece kaymakamlık değil aynı zamanda kayyum olarak ilçe belediye başkanlığına vekâlet ediyor.

VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR

İlçeyi uçurumun kıyısından alan genç kaymakam, Enkaz bir ilçe devralmış, ülkenin çok gerilerinde kalmış bir ilçeyi iki yılda adeta şaha kaldırmış. Göreve geldiğinde. İlçede doğru dürüst su yok, kanalizasyon yok. Çöpler alınmıyor, doğru dürüst yol yok, İlçe adeta savaş alanı gibi, Düşünün 62 bin nüfusu olan ilçede her yer mezbelelik halde, uçurumun kıyısından Belediyeyi devralan Kaymakam Kafkas,  ilçe halkını refaha kavuşturmak için var gücüyle çalışıyor. İlçede gözlemlediğimiz çalışmalar geleceğimizin teminatı olan çocuklar üzerine ağırlık verilmiş durumda. Devlet ve millet işbirliği ile yeni okullar inşaatı ve onarımlarına öncelik verilip, çocuklara oyun parkları oluşturarak yıl sonuna kadar oyun parkı olmayan mahalle kalmayacak şekilde planlama yapılmış.

DERİK’İ’ MODERN BİR İLÇE YAPMAYA KARARLI

İlçenin kaderini değiştirmek için kolları sıvayan Kaymakam Hakan Kafkas’a Bakanlıklar, Mardin Valiliği ve kardeş belediyeler destek oluyor .Birbiri ardına projeler yapan Kaymakam Kafkas, halkın desteğini de yanına alarak Derik’i’ modern bir ilçe yapmaya kararlı.  İlçeyi adeta şantiye haline çeviren Kaymakam Kafkas’ın çalışmalarının bir kısmını, Mardin Valisi ve Mardin Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy,  ile silahların gölgesinde yerinde gördük. Yaşanan süreci biz sorduk Vali bey ve kaymakam bey anlattı.

SAVAŞ ALANINA GELDİM

Derik ilçesine geldiğim zaman tabiri caizse tam bir savaş alanına geldim diyen Kaymakam Kafkas, çöpler alınmıyordu, yollar yoktu, göreve geldikten sonra sıfırdan bir ilçe oluşturmaya başladık, bayağı bir aşamaya geldik, yapılan çalışmaları gören  halkımız  seviniyor, Ülkenin teminatı devlettir, mücadelemiz insanımızın insan gibi şartlarda yaşaması için.  Tabi göreve geldiğimiz günden bu yana öncelikli hedefimiz Değerli meslek büyüğümüz Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün büyük bir özveriyle hazırladığı ancak şehadeti nedeniyle hayata geçiremediği ya da yarım kalan projelerini  onun anısını en iyi şekilde yaşatmak adına gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Kafkas, Eksiklerimizi gidermek için, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy abimizle irtibata geçtik, sağ olsun,  oda sizleri kırmayız dedi,  Erzincan’daki çocuklar neye sahipse Derik’teki çocuklarda neden sahip olmasın dedi, daha sonra da mutabakatlarımız yaparak, bu parkı yaptık, Erzincan belediye Başkanı Cemalettin beyin önderliğinde bütün meclis üyelerine ve Erzincanlı hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bir Erzincanlı kardeşiniz olarak, çok minnettarım. Derikli hemşerilerim adına da ayrıca teşekkür ediyorum dedi.

KISA ZAMANDA SIFIRDAN BİR İLÇE OLUŞTURMAYA BAŞLADIK

 Sayın Valimiz Mustafa Yaman Bey'in öncülüğünde bütün kamu, kurum ve kuruluşlarımızla Şehit Kaymakamımızın projelerini tamamlama ve geliştirme gayreti içerisinde olduk. Erzincan ve Arnavutköy kardeş belediyelerimizin varlığı gücümüze daha güç kattı. 2 yıldan daha az bir sürede 220 kilometre yol yapıldı. 14 mahallede toplam 110 bin metrekare parke yapıldı, 180 metrekare parke yapılıyor. 55 mahallemizde çocuk parkı yapıldı, 24 mahallemizde bu yıl içerisinde yapılacak inşallah. Bu yıl sonunda çocuk parkı olmayan mahallemiz kalmayacak. 28 okulumuzun tadilatı yapıldı, okul bahçelerine 25 tane voleybol ve basketbol sahaları yapıldı. 9 taziye evi yapıldı, 9 tane de yapımı devam ediyor. Elektriklerimiz yer altına alınıyor. Kaymakamlık ve Belediye Hizmet binaları hızla yükseliyor, Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalar daha rahat, güvenli, yaşam standardı yüksek bir Derik yaratmak içindir.

Söz konusu yatırımların yapılmasında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey olmak üzere, Sayın Meclis Başkanımız Binali Yıldırım Bey'e, Bakanlar Kurulumuz ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey'e teşekkürlerimizi sunuyorum diye konuştu.   

CAN ERZİNCAN BÖYLE ADAMLAR YETİŞTİRİYOR

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise yaptığı açıklamada; 2 yıl önce şehit edilen Kaymakamız Muhammet Fatih Safitürk’e Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Başsoy, bu üzücü olayın ardından gönüllü olarak Derik kaymakamlığına gelen Hakan Kafkas kardeşimiz bizleri öyle gururlandırdı ki Can Erzincan böyle adamlar yetiştiriyor dedik kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum.  Kayyum olarak atandığı günden beri ciddi bir istekle çalışıyor, halkın desteğini yanına almış. Biz kardeş belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde elimizden geldiği kadar destek olacağız, gücümüz yettikçe bu ilçedeki kardeşlerimizin yardımına koşacağız.

Hakan bey atandıktan sonra biz kendisini tebrik ettik bir isteği olup olmadığını sorduğumuzda başkanım çok yapılacak iş var dedi. Çocukların oynayacağı park yok, yollar yok o kadar zor durumdalar ki bunlara bir el atmamız gerekir” dedi. Bende bize düşen ne gören varsa yanındayız hiç merak etme Erzincan'daki hemşehrimiz neyse Derik’te ki kardeşimiz de odur. Derik’te ki kardeşimizin ayağına diken batsa biz kendi vücudumuzda hissederiz biz bunu böyle biliyoruz. Onun için karşılıklı olarak meclis kararı ile kardeş belediye ilan ettik. Buraya karınca kararınca bir “Can Kardeş Parkı” yaptık çocuklarımız güle güle oynasınlar. Buradaki çocuklarımızın Erzincan’dan bir belediyenin yaptırdığı parkta, büyümesini istiyoruz. Ayrımızın gayrımızın olmadığını biz burada vurgulamak istedik, Vatanın her karış toprağı kutsaldır, nerede bize düşen bir görev varsa seve, seve gitmeye hemşerilerimize hizmet etmeye, hemşerilerimizin gönüllerine girmeye ve onları geleceğe hazırlamaya hazırız. Bu hepimizin görevi, görev düştüğü zaman bunu seve seve hepimiz yaparız. Ondan hiç endişemiz yoktur, Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın.. Vatanı için, Milleti için, Devleti için, Bayrağı için yetişsinler. Bu ülke o kadar kutsal bir ülke ki, gece Mardin’i sayın valimizle gezdik 7 dilden 7 milletten insanlar asırlarca bu toprakları hiç kavga etmeden paylaşmışlarda bize ne oluyor. Yarın Mardin’de bir sorun olsa acaba en önce koşacaklar kim veya Erzincan’ın başına bir iş gelirse acaba en önce koşacaklar kim Amerika mı koşacak İngiliz mi koşacak Fransız mı koşacak tabi ki hayır yine Edirne koşacak yine Erzincan koşacak yine Diyarbakır koşacak. İstiyoruz ki artık Türkiye terörle anılmasın. İstiyoruz ki üretimle anılsın, birlikle anılsın, beraberlikle anılsın, kardeşlikle anılsın.  .

ÇOCUKLARIN YÜZLERİNDEKİ TEBESSÜM

Tabi burası terör yönünden sıkıntılı bir bölge, Sayın Valim ve Kaymakam bey  ile birlikte ilçeyi gezdik, vatandaşlar ile tanıştık. Kaymakam beyi çok seviyor ve güveniyorlar. Bizlerin de buraya gelmesini takdirle karşıladılar. Bizim insanımız misafirperverdir. Her görüştüğümüz vatandaşların sıcaklığını hissedebiliyorsunuz. Biz biriz ve beraberiz, bizler nasıl ki Erzincan’a hizmet ediyorsak aynı anlayış ile burada da halkın yanında olarak gücümüz yettiğince destek olmaya gayret edeceğiz. Özellikle açılışını yaptığımız parkta ki çocukların yüzlerindeki tebessümü gördükçe çok mutlu olduk.

Bu duygu ve düşüncelerle bu programda sizlerle bizleri buluşturan başta Sayın Valimize ve kaymakamımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK VERMELERİ ENGELLENDİ

Mardin Valisi ve Mardin Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, ise yaptığı açıklamada İki yıl önce Bölgede seçildiklerini iddia eden ama seçilmelerine rağmen, kendilerini seçenlere hiç bir hizmet vermeyen, belediye başkanlarının,  Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlılığıyla terör örgütlerine destek vermeleri engellendi. Bölge de görevlendirmelerle Belediye Başkanlıklarına  vekaletler oluştu . Erzincan Belediye Başkanımızın, Bir Erzincanlı Kaymakamımızın da Belediye Başkan Vekili olduğu bir yerde böyle anlamlı ve güzel destekler vermesi, gençlere ve kadınlara destek vermesi, bir İl Valisi olarak, Cumhur Başkanımız tarafından görevlendirilmiş, Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili olarak beni son derece mutlu etmiştir" diye konuştu.