ŞAM(AA) - Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin, başkent Şam'da "gerginliği azaltma" bölgeleri arasında yer alan Doğu Guta'daki beldelere düzenlediği saldırılarda biri çocuk 6 sivil öldü, 7 sivil yaralandı.

Başkentin Doğu Guta bölgesindeki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden Mahmud Ethem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Esed rejimine bağlı güçlerin düzenlediği saldırılarda Hamuriye'de 5 kişi, Sabka beldesinde de bir çocuk yaşamını yitirdi. Saldırılarda 7 sivil yaralandı." dedi.

"Rejim güçleri Ayn Terma ve Cobar'a sızmaya çalıştı"

Bu arada Doğu Guta'daki Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi üyesi Yusuf el Bustani de "Rejim bugün Sabka, Hamuriye ve Kafr Batna beldelerini vurdu. Rejim güçleri, Ayn Terma ve Cobar'a sızmaya çalıştı. Muhalifler rejim güçlerinin sızmasını engelleyerek geri püskürttü." ifadelerini kullandı.

"Rejim açlık silahını kullanıyor"

Esed rejiminin Doğu Guta'ya ablukaya almasından dolayı bölgede insani durumun çok kötü olduğunu vurgulayan Bustani, "Rejim bölgede açlık silahını sivillere karşı kullanıyor. Rejim daha önce Yermuk, Madaya ve Zabadani'de açlık silahını kullanarak halkı yerinden etti." dedi.

Muhabir: Halit Süleyman