ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Polatlı Merkez Mütevelli Heyeti Yapılanması"na ilişkin 28 sanıklı davada, aralarında örgütün sözde Polatlı imamı Ramazan Yumak'ın da bulunduğu tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar verildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Önceki duruşmada alınan ara kararlar gereği dava dosyasına gelen evraklara karşı sanıkların beyanlarının alınmasıyla devam edilen duruşmada, Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından ara kararlar açıklandı.

Mahkeme heyetinin oy birliği ile aldığı kararları tebliğ eden mahkeme başkanı Muhammet Karaca, ByLock kullanıcısı sanıklar yönünden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna yazılan müzekkere cevabının beklenilmesine, firari sanıkların yakalama kararlarının infazının beklenilmesine, bazı tutuklu sanıkların mal varlığı üzerindeki tedbir kararının kaldırılması taleplerinin de kabulüne karar verildiğini açıkladı.

Tutuklu sanıklar Enver Yıldırım, Cevat Uzuner, Fikret Işık ve Mustafa Nuri Akdoğan'ın da adli kontrol şartıyla tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmanın 30 Ocak 2018'e bırakılmasına hükmetti.

Kararın ardından dava kapsamındaki tutuklu sanık sayısı 5'e düştü.

- İddianameden

İddianamede, FETÖ/PDY'nin Polatlı Merkez Mütevelli Heyeti üyeleri olmakla suçlanan sanıkların, FETÖ'nün ilçedeki "Akasya", "Zümrüt" ve "Feza" isimli şirketlerine ve bağlı kurumlarına el konulmasını engellemek için bunları usulsüz bir şekilde üçüncü şahıslara devrettikleri ya da devraldıkları iddia ediliyor.

FETÖ ile iltisaklı derneklerde yönetici ve üye oldukları tespit edilen sanıkların, örgütün finans kurumu Bank Asya'daki hesap hareketleri de iddianamede yer alıyor.

İddianamede sanıkların, "terör örgütüne üye olmak", "örgüte mali destek sağlamak" ve "mal kaçırmak" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.