İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin müzik platformu fizy sponsorluğunda gerçekleştirilen 21. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda başvurular başladı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması'nda genç yetenekler bir kez daha sahneye çıkacak.

Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde End Productions tarafından aralıksız 21 senedir yapılan yarışma, genç müzik yeteneklerini keşfetmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Geçen yıl düzenlenen yarışmanın finaline katılan "Türk sinemasının sultanı" Türkan Şoray, bu yıl yarışmaya başvuracak genç seslere, "Hayallerinizi gerçekleştirin, asla vazgeçmeyin" mesajını gönderdi.

Müzik endüstrisine katkı sağlayan, yeteneklerin önünü açan, gençlere gerçek bir yarışma ortamında performanslarını sergileme şansı sağlayan organizasyon, sesine ve sahne performansına güvenen tüm liseli gençlere açık.


- 6 dalda toplam 70 bin lira para ödülü verilecek


Türkiye genelinde yaklaşık 8 bin okula duyurulacak olan yarışmada, geleceğin yıldız adayları en iyi olma mücadelesi verecek.

Yarışmada dereceye girecek gruplara 6 dalda toplam 70 bin lira para ödülü verilecek.

İcra dalında birincilik ödülü 10 bin lira, ikincilik ödülü 7 bin 500 lira, üçüncülük ödülü 5 bin lira olacak.

Orkestra ve sahne performansı dallarında birinci olanlar 6 bin lira, ikinci olanlar 4 bin lira, üçüncü olanlar 2 bin lira ödül kazanacak.

Kız solist, erkek solist ve enstrüman dallarında birinciler 3 bin lira, ikinciler 2 bin lira, üçüncüler bin liranın sahibi olacak.

Ayrıca, jürinin performanslarına göre belirleyeceği 3 yarışmacıya, eğitim sponsoru Okan Üniversitesi tarafından karşılıksız eğitim bursu verilecek.

Yarışma süresince eleme heyecanı sürerken fizy uygulaması üzerinden oylama yapılabilecek, katılımcıların performansları fizy'den değerlendirebilecek.

fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması'na katılım ve ayrıntılı bilgi için "fizy.com/lmy" adresi ziyaret edilebilecek.