İSTANBUL (AA) - Türkiye Garanti Bankası AŞ'nin ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 274 milyar 87 milyon 604 bin TL’ye yükseldi.

Türkiye Garanti Bankası AŞ, 30 Eylül 2017 tarihli finansal tablolarını açıkladı.

Konsolide finansal tablolara göre, bankanın aktif büyüklüğü 339 milyar 679 milyon 127 bin TL’ye ulaşırken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla sağladığı destek 274 milyar 87 milyon 604 bin TL’ye yükseldi.

Garanti'nin bu yılın 9 aylık dönemindeki net karı 4 milyar 685 milyon 989 bin TL olurken, öz kaynak karlılığı yüzde 17,4, aktif karlılığı ise yüzde 2 seviyesinde gerçekleşti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Garanti, aldığı tüm aksiyonlarda yarattığı etkinin bilinci, geleceği şekillendiren ve sektöre öncülük eden bir kurum olmanın sorumluluğuyla hareket ediyor. Koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışını, sağlam sermaye yapısı ve verimlilik odağıyla birleştiren Garanti, 2017’nin ilk 9 ayını başarıyla tamamladı. Etkin bilanço yönetimiyle sağlam mali yapısını korurken ekonomiye desteğini kesintisiz sürdürdü." ifadelerini kullandı.

Risk ve fırsatların farkında, sorumlu bankacılar olmanın önemine işaret eden Erbil, şunları kaydetti:

"Türkiye'den tek şirket ve dünya genelinde 100 şirketten biri olarak, G20 tarafından kurulan Finansal İstikrar Kurulu’nun (FSB) oluşturduğu İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü’nün (TCFD) önerilerine destek vereceğimizi açıkladık. Bunun yanı sıra BM Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı olarak, Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi’nin de gerek oluşturulmasında gerekse imzalanmasında öncü olduk. Yine bu dönemde EBRD ile imzaladığımız 5 yıl vadeli, 75 milyon avro karşılığında yaklaşık 300 milyon TL tutarında finansman, Yeşil Mortgage kredilerinin yaygınlaşmasını ve çevre dostu binalarla gelecek nesillerin korunmasını amaçlıyor. Müşterilerimize, çalışanlarımıza, bütün paydaşlarımıza değer yaratmak için çalışıyoruz. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde üst üste 3. kez yer alan Türkiye’den tek şirket olduk. Kurucusu olduğumuz Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi’nden Özel Danışmanlık Statüsü aldı."