İSTANBUL (AA) - Garanti, yeni bir ev almayı planlayan veya halihazırda ev sahibi olanlar için, kredi ve gayrimenkulle ilgili hesaplamaları kolaylaştıran "Garanti Evimmatik" uygulamasını hayata geçirdi.

Garanti Bankası açıklamasına göre, Garanti Evimmatik uygulaması, ev almayı planlayan, konut kredisi kullanmayı düşünen ya da halen ev sahibi olanların ihtiyaç duyabileceği hesaplamaları bir araya topluyor.

Kullanıcılar cep telefonuna indirdikleri Garanti Evimmatik uygulamasıyla, konut kredisi hesaplama, kira-kredi karşılaştırması, değer artışı vergisi, kira geliri vergisi, tapu harcı gibi hesaplamaları saniyeler içinde gerçekleştirebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, Garanti Bankası'nın dijital bankacılığa öncülük eden yenilikçi ürün ve hizmet stratejisi doğrultusunda, Garanti Mortgage olarak kendilerinin de kendi segmentlerinde müşterilere değer katacak yeni ürün ve uygulamaları hayata geçirmeye odaklandıklarını belirtti.

Bu kapsamda, konut kredisi kullanacak veya sahip olduğu gayrimenkulle ilgili farklı finansal hesaplamalara ihtiyaç duyan müşteriler için Garanti Evimmatik uygulamasını hizmete sunduklarını bildiren Atay, şunları kaydetti:

"Türkiye’de konut finansmanında bir ilk olan uygulamayla, mortgage başvurusunun yanı sıra gayrimenkule ait vergi, harç gibi birçok hesaplama, çok kolay ve hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Farklı bir kaynağa veya uzmana ihtiyaç duymadan, gayrimenkulle ilgili hemen tüm hesaplama ve karşılaştırmaları cep telefonlarına taşıyan Garanti Evimmatik uygulamasının kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacağı inancındayız. Yenilikçi ürün ve kampanyalarımızla, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmayı sürdüreceğiz."