SAMSUN (AA) - Şırnak'ta 1994 yılında vatani görevini yaparken mayına basması sonucu gazi olan dünya şampiyonu engelli okçu Mustafa Ak, terörle mücadeleye her zaman katılabileceğini söyledi.

Mayına basması sonucu bir ayağını kaybeden, o dönem Gülhane Askeri Tıp Akademisindeki (GATA) tedavi sürecinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören 47 yaşındaki Ak, 2001 yılında tanıştığı okçulukta 2009 yılında dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Samsun Okçuluk Kulübünde gönüllü olarak antrenörlük yapan Ak, kendisi gibi şampiyon sporcular yetiştirmeye çalışıyor.

Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde teröristleri etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın başarı ile biteceğine inancını dile getirdi.

Devletin tam zamanında bölgeye harekat düzenlediğini belirten Ak, Türk askerinin bu görevi en iyi şekilde yapacağını vurguladı.

Türkiye'nin yıllardır terörle mücadele ettiğine dikkati çeken Ak, "Artık bu mücadele uluslararası boyuta taşındı. Suriye'deki unsurlar büyük tehdit oluşturmuştu. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yapması gerekeni yaptı. İnşallah en az kısa zamanda orayı temizleriz. Görevdeki askerlerimiz ve komutanlarımız bu işin üstesinden gelecektir. Bu operasyon bizim askerimiz için bir eğitim niteliğinde." ifadesini kullandı.

Bir gazi olarak her zaman göreve hazır olduğunu vurgulayan Ak, şunları kaydetti:

"Bir terör gazisi olarak desteğe hazırız. Biz Türk ordusu olarak daima güçlüyüz. Bunu da bu operasyonla tüm dünyaya göstermiş olacağız. Bizim gücümüzü görecekler. Türk halkı ve Türk ordusunun ne kadar kenetlendiğini tüm dünyaya göstermiş olduk. Kurtuluş Savaşı zamanındaki gibi Fatma bacılarımız, teyzemiz kurbanını kesip askerlerimize ikram etti. Askerlerimize devamlı dua ediyoruz. Biz de gazi olarak göreve daima hazırız. Yaşımız ne olursa olursa olsun göreve her zaman hazırız."