İSTANBUL (AA) - GittiGidiyor, Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni (Women's Empowerment Principles-WEPs) imzaladı.

GittiGidiyor açıklamasına göre, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyici girişimleriyle öne çıkan GittiGidiyor, WEPs ilkelerini kabul ederek eşitlikçi çalışma ortamı yaratma hedefi doğrultusundaki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı'nın imzaladığı WEPs CEO Destek Beyanı ile GittiGidiyor bünyesinde, yönetim kurulu odasından iş yerine ve tedarik zinciri üzerinden topluma varana kadar her noktaya Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni dahil etme ve uygulama konusundaki kararlılık vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, bir eBay şirketi olan GittiGidiyor'da hem kadınların iş gücüne katılımını artırmak hem de iş hayatında eşit koşullarda varlık gösterebilmelerini sağlamak için uygun çalışma koşulları yaratmanın önemine inandıklarını kaydetti.

Çalışma hayatı ve toplum genelinde "Eşitlik kazandırır" ilkesinin benimsenmesi bilinciyle hareket ettiklerini belirten Kantarcı, "Bu bilinçle şirket faaliyetlerinde şeffaflığın ve kapsayıcılığın artırılması için sonuç getirecek uygulamaları öngören Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni kabul ediyoruz. WEPs ilkelerini, kendi çalışma alanımızdan başlayarak toplumsal etki alanımızdaki her yerde uygulama konusundaki niyetimizi ifade ederek platformun imzacısı olduk. GittiGidiyor olarak, yalnız kendi çalışma alanımızda değil, etki alanımızdaki her yerde kadınların güçlenmesini destekliyoruz." ifadelerini kullandı.


- WEPs


Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ile Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortak girişimi olan WEPs, özel sektöre toplumsal cinsiyet eşitliği alanında yapacakları çalışmalar için ışık tutup imzacıların 7 temel ilkenin uygulanmasına taahhüt vermelerini sağlıyor.

Söz konusu ilkeler şöyle:

"Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması, tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi, tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması, kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkanlarıyla desteklenmesi, kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması, toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanması."