Erzincan Ergenekon davası olarak bilinen ve aralarında eski Cumhuriyet Başsavcısı CHP Milletvekili İlhan Cihaner ile 3. Ordu eski Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de yargılandığı davada gizli tanık olan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt ( Gizli Tanık Efe ) TEM Şube ekipleri tarafından Ankara da gözaltına alınarak Erzincan Emniyet müdürlüğüne getirildi.

İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın" Erzincan'da uygulandığını, Cihaner ve askerlerin darbe yapmak istedikleri iddiası ile dönemin Erzurum da bulunan Özel Yetkili savcısı Osman Şanal tarafından yürütülen soruşturmada Bayram Bozkurt gizli tanık olduğu öğrenildi.

Görevinden ayrılan Bayram Bozkurt'un (Gizli Tanık Efe) bir süre sonra, gizli tanık koruma kanunu kapsamında kimliğinin değiştirildiği ve HSYK tarafından başka bir isimle yeniden Ankara’da görevine devam ettiği öğrenildi. Söz konusu bu durumun öğrenilmesi üzerine Bayram Bozkurt meslekten ihraç edildi.

Yargıtay'da görülen Erzincan Ergenekon davasının beraatla sonuçlanmasının ardından Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Bayram Bozkurt Ankara da gözaltına alınarak Erzincan Emniyet Müdürlüğü terörle Mücadele Şubesine getirildi.

Yine Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Gizli tanık Munzur’un ( Serkan Zirek ) daha önce gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine götürüldü