İSTANBUL (AA) - GÜBRETAŞ, uluslararası akreditasyon kuruluşu TÜRKAK onaylı "ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi" sertifikasını aldı.

GÜBRETAŞ açıklamasına göre, geçen yıl ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası'nı alan GÜBRETAŞ, tüm paydaşları için kalite ve güven konusuna yatırım yapmaya devam ediyor.

GÜBRETAŞ, Genel Müdürlük bazında başlatılan Kalite Yönetimi Sistemi çalışmalarını geçen yıl şirketin Türkiye genelindeki tüm üretim tesisleri ve bölge müdürlüklerinde de uygulamaya başladı. TGS International Certification firması tarafından geçen günlerde gerçekleştirilen belgelendirme denetimleri sonucunda, GÜBRETAŞ’a uluslararası akreditasyon yetkisine sahip TÜRKAK onaylı ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi sertifikası verildi.


-"Çiftçilerin mahsullerinde verim ve kalite artışı sağlamaya önem vermekteyiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, "Kalite, şirketimizin anahtar kavramlarından biridir. Ürün ve hizmetlerimizdeki kalitenin yanı sıra tarımda kullanılan ürünlerimizle çiftçilerin mahsullerinde verim ve kalite artışı sağlamaya büyük önem vermekteyiz. Yaptığımız saha araştırmalarında tüketici nezdinde GÜBRETAŞ’ın en öne çıkan yönünün kalite ve güven algısı olması, bu durumun bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Kalitenin sadece bir sonuç değil devamlı bir gelişim süreci olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini belirten İbrahim Yumaklı, bu kapsamda şirketin tüm iş süreçlerinde Kalite Yönetimi Sistemi’ne uygun kurumsal standardı sağlamak amacıyla başlattıkları çalışmaların sonuçlandığını ve uluslararası ISO 9001:2015 sertifikasını almalarını onaylandığını bildirdi.

Genel Müdürlük, üretim tesisleri ve bölge müdürlüklerindeki faaliyetleri kapsayan ISO 9001 sertifikasının dünya genelinde tanınırlığı olan ve Kalite Yönetim Sistemi’nin uygulandığını gösteren bir belgelendirme olduğunu vurgulayan Yumaklı, bu sertifikanın firma imajı, güvenilirliği ve rekabet gücünü artırdığını kaydetti.

Yumaklı, "GÜBRETAŞ’ın 66 yıllık birikimini kurumsal bir kültüre dönüştürecek bu çalışmalar sayesinde Kalite Yönetim Sistemi prensiplerine uygun olarak, risk temelli düşünme ve sürekli iyileştirmeyi temel alarak kalite yönetimini geliştireceğiz. Denetçi firma tarafından yapılacak ara gözetimlerle bu standardın devamlılığını sağlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.