ADANA (AA) - Adana'da biçerdöver operatörlüğü yaparken geçirdiği kaza sonucu yürüme yetisini kaybeden Hakkı Muratlı, çocukluk hayali halterdeki başarılarıyla hayata sarıldı.

Biçerdöver operatörüyken 2007'de geçirdiği kaza sonucu bacakları felç kalan 31 yaşındaki Muratlı, bir süre büyük üzüntü yaşamasına rağmen sporla hayata yeniden bağlandı.

<br class="k-br" />

Önce basketbol oynayan Muratlı, 2 yıl sonra çocukluk hayali haltere yöneldi. Muratlı, 2012'de katıldığı engellilere yönelik Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Halterdeki başarısını sürdüren Muratlı, 2013 ve 2014'te bronz, 2016 ve 2017'de ise tekrar altın madalyaya elde etti.

Şampiyonlara hazırlanan Muratlı, yeni altın madalyalar kazanma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.

"Engelimi, hayalimi gerçekleştirerek aştım"

Hakkı Muratlı, AA muhabirine, 24 yaşına kadar engellilerin spor yapabildiğinden bile haberi olmadığını söyledi.

Ablasının arkadaşının tavsiyesiyle spora başladığını anlatan Muratlı, şunları kaydetti:

"Bir süre sonra engellilerin çocukluk hayalim olan halteri yaptığını öğrendim. 2 yıl basketbol oynadıktan sonra engelli halter sporuna yöneldim. Çocukken Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu'yu merakla izlerdik. Halter çocukluk hayalimdi. Evde yastıkları kaldırıp indirirdik, demir parçası ve oklavayla hareketlerini yapardık. Geçirdiğim kazadan önce halter yapmak kısmet olmadı. Engelimi, hayalimi gerçekleştirerek aştım."

Muratlı, birçok başarı kazanarak Adana'yı Türkiye'de temsil ettiğini, daha iyi yerlere ulaşmak için çalıştığını belirtti.