HATAY

Hatay'da bir grup kadın, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi okuyarak askerler için dua etti.

Hassa ilçesine bağlı Ardıçlı Mahallesi'ndeki kadınlar, camiden yapılan anons üzerine Merkez Cami'de bir araya geldi. Burada Fetih Suresi okuyup, askerlere dua etti.

Mahalle sakinlerinden Sıdıka Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, harekatın başarılı olması için sürekli dua ettiklerini söyledi.

Kadınların da askerlerin yanında olduğunu vurgulayan Aslan, "Devletimizden, askerimizden ve polisimizden Allah razı olsun. Allah hepsine güç kuvvet versin. Kendileri orada olmasa biz burada huzur içinde yaşayamayız. Allah onları başımızdan eksik etmesin." dedi.

Hatice Yavşalak (75) da askerlerin kendileri için vatan mücadelesi verdiklerinin altını çizerek kendilerinin de onlara dualarla destek olduklarını anlattı.

Öte yandan, kadınlar Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için şiir de okudu.

Esnaf dükkanını bayraklarla donattı

Defne ilçesinde, Armutlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince, harekata destek amacıyla mahalle esnafına 500 Türk bayrağı dağıtıldı.

Dernek başkanı Tevfik Erkek, yaptığı açıklamada, harekatı desteklediklerini belirtti. Türk toplumunun her zorluğun üstesinden gelebileceğini aktaran Erkek, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti, her zaman güçlü bir toplumdur. Biz Hatay halkı olarak, Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si, Sünni'si, Laz'ı, Çerkez'i, Yahudi'si ve Hristiyan'ı hepimiz kardeşiz. Hepimiz, biriz ve beraberiz. Birliğimize, Türkiye Cumhuriyeti’ne geçmişte kast edenlerin sonları hüsran olmuştur. Bugün kastedenlerin sonu yine hüsran olacaktır. Allah ordumuza, güvenlik kuvvetlerimize güç versin ve yardımcı olsun." dedi.

Merkez Antakya ilçesinde de esnaf, dükkanlarını ay yıldızlı bayraklarla donattı.

Antakya Ayakkabıcılar Çarşısı Derneği Başkanı Ömer Gürbüz, devletin yanında olduklarını ve harekatı desteklediklerini ifade etti.

Türk halkı olarak Zeytin Dalı Harekatını yürekten desteklediklerini kaydeden esnaf Ahmet Gökçen de "Allah'ın izniyle Türk askerlerinin aşamayacağı hiçbir şey yoktur. Allah güç kuvvet versin. Türk milleti olarak her daim arkalarındayız. Elimizden gelen tüm fedakarlığı yapmaya hazırız." dedi.

Muhabir: Hilmi Tunahan Karakaya, İzziddin Nazlı