İSTANBUL (AA) - Zirai ve hayvansal ilaçlar alanında faaliyet gösteren ve OYAK Grubu şirketlerinden olan HEKTAŞ, 2017'nin ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 büyüdü.

HEKTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, Ar-Ge çalışmalarının meyvesini yılın ilk çeyreğinde almaya başladı. 2016 yılının ilk çeyreğine göre bu yılın aynı döneminde yüzde 29 büyüyen HEKTAŞ, ilk çeyrek net karını yüzde 33 artışla 27,3 milyon liraya yükseltti.

HEKTAŞ Genel Müdürü Levent Ortakçıer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bu süreçte her bölgeye uygun ayrı zirai ilaçlar geliştirdiklerini ve bu yeni ürünlerin başarıda önemli bir payı olduğunu bildirdi.

Ar-Ge birimleri tarafından geliştirilen yeni ürünlerle her bölgeye ayrı çözüm sunduklarını anlatan Ortakçıer, "Örnek vermek gerekirse, sebzeler için tek ürün değil her bölgenin ihtiyacı için ayrı ürünler geliştirdik. Ar-Ge çalışmaları bundan sonra da şirketimizin odağında olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan 76 bin metrekarelik modern üretim tesisine, yıl sonuna kadar bitirmeyi planladığı Ar-Ge merkezini de katmayı hedeflediklerini belirten Ortakçıer, "HEKTAŞ olarak tarım ve hayvan sağlığı konusundaki iddiamızı büyüterek sürdürmeye kararlıyız. Ar-Ge yatırımlarının sonuçlarını önümüzdeki dönemde görmeyi hedefliyoruz. Tohum ve gübre başta olmak üzere ilişkide olduğumuz tüm pazarlarda HEKTAŞ'ın adını göreceksiniz." değerlendirmesinde bulundu.