KIRŞEHİR (AA) - Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "Kanlarını, canlarını feda etmiş aziz şehitlerimize ant olsun ki milletimizden ve şanlı tarihimizden aldığımız güçle yalnızca bu terörist unsurlarla değil, huzur ve güvenimizi bozmaya yeltenen karanlık odaklarla mücadelemiz, azim ve kararlılığımız asla bitmeyecektir." dedi.

Altınok, Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezinin (POMEM) 19. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, özel harekat biriminin özellikle terörle mücadelede önemli rol oynayan göz bebeği bir kurum olduğunu, ne kadar kahraman bir birlik olduklarını, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bir kez daha gösterdiklerini söyledi.

"Özel harekat polisi olmak bir ayrıcalıktır"

Bu milletin evlatlarının vatan, bayrak ve millet uğruna şehit olmakla şeref duyduğunu vurgulayan Altınok, şöyle devam etti:

"Kurulduğu günden bu yana iyilerin övünç kaynağı, kötülerin de adeta kabusu özel harekat polisi olmak bir ayrıcalıktır. Onlar, tüm birimlerimizin destekçisi, operasyonların ihtiyaç duyduğu caydırıcı gücü, polise doğrultulmuş silahları tutan elleri etkisiz hale getiren çelik bileklerimizdir. Böylesine önemli bir birime katılmak da o kadar kolay olmamaktadır. Yüreği vatan aşkıyla dolu binlerce genç arasından özenle seçilenler, zorlu bir eğitim sürecinin ardından mezun olmaya hak kazanarak aldıkları eğitimle özel harekat birimlerimizde görev alacak bilgi ve yeteneklerle donatıldılar."

Özel harekat polislerinin, yüzyıllardır Türk milletinin vatan ve millet söz konusu olduğunda neler yapabileceğini gösteren nice adsız yiğitlerin son halkası olduğunun altını çizen Altınok, mezun olan gençlerin bu yiğitler halkasına dahil olarak ecdadın emaneti vatan ve millete kanının son damlasına kadar hizmet etmeye ant içeceklerini dile getirdi. Altınok, şunları söyledi:

"Hiç şüpheniz olmasın ki birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarıldığımız ve kutsal emanet olarak vatanımızın değerini bildiğimiz müddetçe bizi yıkabilecek hiçbir güç yoktur. Kanlarını, canlarını feda etmiş aziz şehitlerimize ant olsun ki milletimizden ve şanlı tarihimizden aldığımız güçle yalnızca bu terörist unsurlarla değil, huzur ve güvenimizi bozmaya yeltenen karanlık odaklarla mücadelemiz, azim ve kararlılığımız asla bitmeyecektir. Özel harekat polisi olmayı seçerek meşakkatli bir görev üstleniyorsunuz. Önünüze belki de bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek ancak asla yılmayacak ve yıkılmayacaksınız. Bu görevi vatan sevginizle aldınız, donanımlı eğitimle başarı ile sürdüreceğinize inancım tamdır. Şehitlerimizden alacağınız ilhamla ülkemizin huzur ve güven ortamını kanunlar çerçevesinde koruyacağınıza olan inancımı belirtmek istiyorum."

"2015 yılından beri 3 dönem mezun verdik"

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak da Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden 460 özel harekat branşlı polis memuru adayının mezun olduğunu söyledi.

Bugün Kırşehir'in yanı sıra Karabük, Balıkesir, Niğde ve Çankırı'daki okullardan da özel harekat branşlı polis memuru adaylarının mezun edildiğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kırşehir'deki okulumuzla birlikte şu anda 4 farklı okulumuzda da mezun ettiğimiz özel harekat branşlı öğrencilerimiz var. Bugün toplam 3 bin 42 özel harekat polis memurunu emniyet teşkilatına katmış oluyoruz. Bu öğrencilerimiz haziran ayında eğitimlerine başladılar. Aslında özel harekat eğitimine 2015 yılında başladık. 2015 yılından beri 3 dönem mezun verdik. İlk dönem 4 bin, ikinci dönem 3 bin ve bu dönem de 3 bin olmak üzere toplamda 10 bin özel harekat branşlı polis memurunu emniyet teşkilatına katmış bulunuyoruz."

Muhabir: Abdullah Yıldiz