Headhunting yöntemi, insan kaynakları metotları ile çoğunlukla üst düzey yöneticilerin işe alım süreçlerinde uygulanan bir yöntemdir. Bilinen işe alım süreçlerinden farklı bir uygulama olan headhunting yönteminde gizlilik önemli bir yer tutmaktadır. Aday araştırmasında hem aday hem de firma açısından gizlilik önemli olduğu için, bu süreç deneyimli işe alım danışmanlık firmaları tarafından titizlikle yürütülmektedir.

Üst Düzey Seçme ve Yerleştirme süreci olan headhunting, headhunter tarafından uygulanmaktadır. Bu süreçte; genel yetenek testi, yönetici adayının karakterini, yönetim tarzını ve yönetim yaklaşımını öğrenmeyi sağlayan kişilik envanteri gibi insan kaynakları metotları kullanılarak kişinin profili çıkarılabilmektedir. Headhunting sayesinde üst düzey yönetici arayan firmaların personel alımı süreçlerini kolaylaştırmaktadır. Böylece şirket, en iyi faydayı sağlayacak adaylar üzerinde daha fazla yoğunlaşabilmekte ve zamandan tasarruf edebilmektedir.

Firmanın ihtiyacı olan üst düzey yönetici adayı için çeşitli test ve analizlerin yapıldığı headhunting çalışması, nitelikli adayların CV’lerinin firmalara ulaştırılmasıyla sonlanır. Firmaların talep ve ihtiyaçlarını baz alarak en güçlü adayları seçen headhunting sürecinde lider profili analiz edilir, müşterinin hedeflerine, stratejilerine, sektördeki konumuna, vizyon ve misyonuna uygun adaylar listelenir, uygun adaylarla iletişime geçilir, test ve mülakatların ardından adayların referans kontrolleri yapılır ve son olarak nitelikli adayların CV’leri müşteriye sunulur.

Headhunting; adaylar ve firma arasında aracılık görevi gören insan kaynakları şirketleri tarafından yürütülmektedir. Uygun talepleri ve ihtiyaçları yan yana getiren bu yöntem, Direct Search Group (DSG) İnsan Kaynakları ve Danışmanlık şirketi tarafından uzman kişilerce uygulanmaktadır. DSG, bu süreci deneyimli danışmanlar tarafından titizlikle yürütmektedir.

Kendi alanında en iyi olan profesyonelleri içeren aday veri tabanını düzenli olarak güncelleyen DSG, iş ortaklarının ihtiyaç duyduğu pozisyona özgü yetkinliklerin seçimi ve personelin yerleştirilmesi noktasında hızlı ve güvenilir çözümler sunmaktadır.

Şirketinizde ihtiyaç duyulan pozisyona özel yönetici adayı ile tanışmak için, alanında tercih edilen öncü insan kaynakları ve danışmanlık şirketi Direct Search Group https://dsgik.com

web sitesini ziyaret edebilirsiniz.