ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İspanya'nın, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine vermekte olduğu samimi desteği memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Rafael Mendivil'in ev sahipliğinde İspanya Milli Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Özlem Zengin, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Ankara'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, diplomat ve gazeteci katıldı.

Bakan Özhaseki, resepsiyondaki konuşmasında, Türkiye ve İspanya'nın Akdenizli olmaktan kaynaklanan uzun ve köklü ilişkileri bulunduğunun altını çizdi. Özhaseki, "İki ülke ve halkları arasında çok kuvvetli ekonomik, sosyal ve kültürel bağlar var. Benimsediğimiz ortak değerler ise iş birliğimizin gelişmesine katkı sağlamaktadır." dedi.

Türkiye ile İspanya'nın NATO çatısı altında beraber çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Özhaseki, "İspanya'nın, ülkemizin AB üyelik sürecine vermekte olduğu samimi desteği de memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek isterim." diye konuştu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin her düzeyde artırılması ve temasların güçlendirilmesi temennisinde bulunan Özhaseki, "2005'de dönemin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero eş başkanlığında, dönemin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından başlatılan Medeniyetler İttifakı çalışmaları da İspanya ile olan ilişkilerimizin ne denli güçlü olduğunun diğer bir göstergesidir." diye konuştu.

Büyükelçi Mendivil de resepsiyona katılan Bakan Özhaseki'ye teşekkür ederek, "Bizler, birçok konuda bağları olan iki ülke olarak ortak potansiyelimizi geliştirmek için her gün çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mendivil, "İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis'in de yakın zamanda yapmış olduğu gibi Türk hükümeti ve halkıyla dostluğumuzu bir kez daha yinelemek istiyorum." dedi.

Konuşmalarının ardından, Bakan Özhaseki, Mendivil'e çini tabak hediye etti.

Büyükelçi Mendivil ve Özhaseki, birlikte pasta kesti.