İSTANBUL (AA) - İstanbul Esenler'de geçirdikleri trafik kazasında şehit olan polis memurları Ertuğrul Taciroğulları ve Burak Bülbül için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesine düzenlenen törene katılan Vali Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile beraberindeki protokol üyeleri, şehit polislerin babaları Mansur Taciroğulları ve Ali Bülbül ile aile fertlerine başsağlığı diledi.

Emniyet Müdürü Çalışkan, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 22 Temmuz günü saat 15.30 sıralarında Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memurları Ertuğrul Taciroğulları ve Burak Bülbül'ün günlük görevlerini ifa ettikleri sırada Bayrampaşa'da meydana gelen trafik kazasında şehit oldukları haberini büyük bir üzüntüyle aldığını ifade etti.

Şehit polislerin daha mesleklerinin birinci yılını yeni doldurduklarını anımsatan Çalışkan, "Ülkemizin, İstanbul emniyetinin en yoğun olduğu bir süreçte aslanlar gibi görev yaptılar. Bir yıllık meslek hayatlarına bir çok iyiliği ve güzelliği sığdırdılar. Onların bu çabalarının milletimizin vicdanında hak ettiği yeri bulacağına olan inancım tamdır." diye konuştu.

Fatih Müftüsü Vahap Kapıcıoğlu'nun yaptığı duanın ardından şehit polislerden Ertuğrul Taciroğulları'nın cenazesi toprağa verilmek üzere Kayseri'ye, Burak Bülbül'ün cenazesi de Kütahya'ya gönderildi.

Muhabir: Arif Yakıcı