İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak döviz bozduran vatandaşlara destek verdi.

Türk Lirası'na sahip çıkılması gerektiğini belirten Kılıç, şöyle konuştu:

"Bugün burada Kağıthane esnaf odalarımız ve iş adamlarımız dolar ve dövizini bozdurarak Türk Lirası'na sahip çıkıyor. Her zaman da bu anlamda milli ve yerli düşünce içerisindeler. Biz de teşekkür etmek için onları yalnız bırakmadık. 15 Temmuz'da ülkemizi darbeyle bölmeye çalışanlar şimdi de ekonomik darbe ile ülkemizi bölmeye çalışıyorlar ama 81 milyon 15 Temmuz'da olduğu gibi bugün de ülkemize, memleketimize, milletimize ve Başkanımıza sahip çıkacağız. Bugün o birlik ve beraberliğin simgesi olarak bir aradayız."

Kağıthane Esnaf Odası Başkanı Ömer Osmanoğlu da Türkiye'de başlatılan "ekonomik savaşı" protesto etmek ve devletin yanında olduklarını göstermek için esnaf olarak dolar bozdurduklarını ifade etti.

Yaşananların Türkiye'ye yapılan ilk saldırı olmadığını ifade eden Osmanoğlu, "Ekonomik olarak bizi yıldırmaya çalışıyorlar ama biz daha da kenetlendik ve milletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanındayız." diye konuştu.

Muhabir: Gökhan Yılmaz