ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında işlenen suçlara ilişkin sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 221 sanığın yargılandığı davanın eklerinde hain darbe girişimine ilişkin yeni görüntüler yer aldı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davanın eklerindeki görüntülerde, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile eski Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar'ın FETÖ'cüler tarafından derdest edilmesi ve Kara Kuvvetleri Komutanı Koruma Müdürü Yüzbaşı Burak Akın'ın, darbeciler tarafından vurulmasının ardından yaşananlar da ortaya çıktı.

Buna göre, aralarında Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli askerlerin de bulunduğu darbe girişiminde bulunan askerler, Orgeneral Çolak ve Uyar'ı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı girişinde bekliyor.

Çolak'ın gelişi sırasında bina içine saklanan FETÖ'cüler, komutanları içeri girmelerinin ardından makam katına çıkan merdivenlerin önünde derdest ediyor. Bu durumu görüp engel olmaya çalışan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Koruma Müdürü Yüzbaşı Akın ise FETÖ'cü askerler tarafından dışarı çıkarılmaya çalışıyor. İddianamedeki ifadelere göre, Akın'ın dışarı çıkarılmasına yönelik emri, darbecilerin "Yurtta Sulh Konseyi" adını verdikleri yapılanmasında olduğu belirlenen eski Genelkurmay Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Ramazan Gözel veriyor.

Akın'ı Kurmay Yarbay Kazancı vurmuş

Darbe girişiminde bulunanlara karşı koymaya çalışması üzerine Akın, tam teçhizatlı bir Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli tarafından tabancayla bacağından vuruluyor. İddianamade, söz konusu kişinin Kurmay Yarbay Halit Kazancı olduğu bilgisi yer alıyor.

Kapının dışındaki alana düşen Akın, bir süre burada yatıyor. Silah seslerinin artması üzerine Akın, kendini emniyete almak için karargaha girmeye çalışıyor. Bu sırada tekrar vurulan Akın, iki bacağından da yaralanıyor. Bir süre yerde yatan Yüzbaşı Akın'a uzunca bir zaman sonra karargah binasında bulunan bir kişi tarafından müdahalede bulunuluyor. Akın, daha sonra FETÖ'cü askerlerin gözetiminde karargaha getirilen ambulansa alınıyor.

Bu sırada FETÖ'cülerin merdivenlerin bulunduğu alanda başka askerleri de derdest etme anları güvenlik kamerası görüntülerinde yer alıyor.

Muhabir: Sarp Özer