SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Zenica şehrinde yaşayan doğuştan kolları bulunmayan 6 yaşındaki İsmail Zulfic, ilk başlarda sudan korkmasına rağmen bugün yüzme sporunda kazandığı madalyalarla halkın gönlünde taht kurdu.

Kısa bir süre önce Hırvatistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 9. Bölgesel Engelli Yüzme Şampiyonası'ndan da altın madalyayla dönen Zulfic, başarının azim, arzu ve umutla geldiğini bir kez daha gösterdi.

Yüzmeye bir yıl önce başlayan ve kısa sürede elde ettiği başarılarla ülkesinde "milli kahraman" ve "kanatsız kelebek" olarak anılan Zulfic, yaşadığı şehirde yüzme havuzu olmadığından haftada iki kez başkent Saraybosna'ya gelerek buradaki olimpik havuzda yüzüyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan Zulfic, son kazandığı altın madalyadan dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek "Kazanmak zor olmadı. Yüzmeyi çok seviyorum." dedi.

"Bu çocuklar inanılmaz"

Hayalinin her gün havuza girmek olduğunu dile getiren Zulfic, kayak yapmayı da sevdiğini söyledi.

Küçük şampiyonu bir an olsun yalnız bırakmayan ailesi ve yüzme öğretmeni de İsmail'in her zaman etrafına neşe saçan, güçlü, azimli ve mücadeleci bir çocuk olduğunu anlattı.

Ülkedeki ilk ve tek engelli yüzme kulübünün kurucusu ve aynı zamanda İsmail Zulfic'in yüzme öğretmeni olan Amel Kapo, minik öğrencisiyle gurur duyduğunu belirterek 53 üyesi bulunan yüzme kulübüne ilişkin, "Bu çocuklar inanılmaz. Bir yıl gibi kısa sürece, küçük çapta mucizeler başardık." dedi.

"Hulk gibi güçlü ama kırılgan"

İsmail Zulfic'in çizgi roman karakteri Hulk'a benzeten Kapo, "Hulk, güçlü ve devasa olmasına rağmen son derece kırılgan. İsmail de öyle. Kendisi mücadeleci bir çocuk." ifadelerini kullandı.

Kapo, ilk denemesinde sudan korkan Zulfic'i farklı metotlarla ikna etmeyi başardığını anlatarak küçük İsmail'in o günden beri derin yüzme havuzunda da sorunsuz bir şekilde yüzebildiğini söyledi.