İSTANBUL (AA) - Karmod Prefabrik, Batı Afrika ülkelerinden Benin'de havaalanına yemek üretimi gerçekleştiren firmaya ofis binası kurdu.

Karmod'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Benin'in en büyük nüfusa sahip şehri Cotonou'da kurulan iki katlı ofis binası yeni nesil konteyner yapı modeliyle üretildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Dış Ticaret Müdürü Taner Öztürk, firma olarak 100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, demonte üretimli hazırlanan yapılarını kıta gözetmeksizin her ülkeye kolayca sevk edebildiklerini kaydetti.

Yeni nesil konteyner modelleriyle dört kata kadar çok amaçlı kullanım özelliğinde yapılar kurabildiklerini vurgulayan Öztürk, "Konteyner modelimiz 125 milimetre çatı ve 50 milimetre duvar sandviçpanel sistemiyle her iklimde kullanılabilen iyi izolasyona sahip. Vidalı ve geçmeli kenet sistemiyle birleşimli çok katlı kurulum alternatifleriyle istenilen büyüklüklerde yapılar kurabiliyoruz. Konteyner yapılarımız ofis, okul, poliklinik, yatakhane, yemekhane, sosyal tesis gibi çok amaçlı kullanılabiliyor." ifadelerini kullandı.

Öztürk, yapıların kurulumunun da çok pratik olduğuna işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"100 metrekare konteyner yapıyı 2 gün gibi kısa bir sürede kullanıma hazır teslim edebiliyoruz. Uzun ömürlü yapı sınıfındaki yeni nesil konteyner ürünlerimiz firesiz sökülerek aynı şekilde başka mekanlarda da kurulum yapılabiliyor. Yapılarımızın bu özelliği farklı yerlerde proje yürüten inşaat firmalarının işçi kamp yerleşkeleri için önemli bir avantaj sağlıyor. Ek bir yapı bütçesi ayırmadan aynı binayı yeni projelerinin bulunduğu yere transfer ederek defalarca kullanabiliyorlar. Benin'de kurulumunu gerçekleştirdiğimiz ofis binası Cotonou havaalanının içerisinde bulunuyor. Havaalanı personeline yemek hizmeti sunan catering firmasının yönetim ofisi olarak kullanılıyor."