TUNCELİ (AA) - Tunceli'de ortaokul öğrencilerinin doğal ürünler kullanarak yaptığı ürünlerin yer aldığı "Keçeli Çocuklar Sergisi", törenle açıldı.

Tunceli İl Kültür Müdürlüğü Sergi Salonunda oluşturulan serginin açılışını yapan Vali Osman Kaymak, serginin hayırlı olmasını ve bu tür etkinliklerin artması temennisinde bulundu.

Sergiyi gezerek öğrencilerden ve öğretmenlerden ürünler hakkında bilgiler alan Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumun her kesiminin sosyal yaşamın bir parçası olması, üretmesi, sergilemesi ve nefes alabilmesi için her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Tunceli'nin terörle değil, eğitim, doğa ve üretimle anılması için çalıştıklarını ifade eden Kaymak, şunları söyledi:

"İlimizin terörle anılması bizleri olduğu gibi vatandaşlarımızı da üzüyor. Bu algının değişmesinin zamanı gelmiştir. Son bir yıldır terörle mücadelede başarılı geçen operasyonlarla birlikte vatandaşımız terör baskısından yavaş yavaş kurtularak rahat bir nefes alıyor. Tek amacımız terörün belinin kırılması ve vatandaşlarımızın rahat bir nefes almasıdır. Bunu başarmak için tüm güvenlik birimlerimiz titiz çalışmalar yapıyor. Vatandaşın üzerinden terör baskısı kalkınca, baskıdan kurtulan insanlar üretime kendini veriyor. İşte bu keçe sergisi de onun güzel bir örneği."

Kaymak, sergilenen ürünlerin çok özgün olduğunu ve çok beğendiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimizin unutulmaya yüz tutan keçeyi tekrar gündemlerine almaları ve işlemeleri çok sevindirici. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerinin el emeğini, göz nurunu yaratıcılıkla birleştirerek meydana getirdiği doğal ürünlerden oluşan eserleri çok beğendim. Bu tür faaliyetlere her zaman destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Sergimize emek veren herkesi kutuluyor ve başarılarının devamını diliyorum."

Tunceli'nin son yıllarda eğitimdeki başarısının artığını ve Türkiye'de sıralamalarda hep ön sıralarda yer almasının sevindirici olduğunu belirten Kaymak, bu başarının kalıcı hale dönüşmesi için projeler hazırladıklarını söyledi.

Sergi hakkında açıklama yapan Hürriyet Ortaokulu resim öğretmeni Özgür Boran Gültekin de sergilenen ürünleri 50 öğrenciyle 6 aylık bir çalışma sonucunda yaptıklarını belirtti.

Sergide öğrencilerinin 75 eserinin yer aldığını ifade eden Gültekin, şunları kaydetti:

"Günümüzde keçecilik kaybolmakta olan meslekler arasında. Geçmişimizde önemli bir yeri olan keçenin günümüzde öğrencilerimize tanıtılması ve sevdirilmesi için bir çalışma başlattık. Öğrencilerimiz doğal malzemeleri keçe ile buluşturarak hayal dünyasındaki eserleri meydan getirdiler. Bizim için sevindirici olan öğrencilerimiz keçe ile ilk uğraşmaya başladıkları andan itibaren son güne kadar hiç sıkılmadan çalışmaları oldu. Öğrencilerimiz bu konuda araştırmalar yapmalarına vesile olduk ve artık keçeye daha özel bir bakış açısıyla bakıyorlar. Öğrencilerimi kutluyorum ve bize bu konuda destek veren okul idaremize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kültür Müdürlüğümüze ve Valiliğimize öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum."