LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Anadolu Ajansı'nın (AA) KKTC'de de tarafsız habercilik anlayışıyla Kıbrıs Türk halkının sesini, Türkiye Cumhuriyeti ve uluslararası alanda duyurmayı başarıyla sürdürdüğünü görmekten büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Bakan Özersay, AA'nın 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Anadolu Ajansının her açıdan kendini geliştiren ve dünya ajansları ile habercilik anlamında rekabet edebilen bir kurum olduğunu belirten Özersay, mesajında, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de tarafsız habercilik anlayışıyla Kıbrıs Türk halkının sesini, Türkiye Cumhuriyeti ve uluslararası alanda duyurmayı başarıyla sürdürdüğünü görmekten büyük memnuniyet duymaktayım." ifadelerine yer verdi.

Özersay, mesajında şunları kaydetti:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 6 Nisan 1920’de Türk halkını ülke ve dünya olaylarından haberdar kılmak, bazı yabancı ve İstanbul gazetelerinin teslimiyetçi tutumlarıyla mücadele etmek, dışarıda ulusal mücadeleyi savunmak, Türkiye'nin haklı istekleri konusunda kamuoyunu aydınlatmak ve ona karşı bazı çevrelerin yürüttüğü oyunları boşa çıkarmak amacıyla kurduğu AA bugün de özerk yapısıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkına tarafsız hizmet vermeye devam ediyor.

Anadolu Ajansı’nın özellikle yeni dönemde de Kıbrıs Türk halkı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklı davasında yanında olacağından emin olduğumu vurgular, ülkemizde tarafsız, ilkeli, objektif habercilik ve yayın anlayışıyla hizmet veren, görev sürdüren basın mensubu arkadaşlarımız ile Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı'nın (AA) 98. kuruluş yıl dönümünü kutlarım."

Muhabir: Murat Demirci



.