İSTANBUL (AA) - Koç Holding AŞ'den yapılan açıklamada, "Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir" denildi.

Koç Holding, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin ardından yaptığımız tüm açıklamalarda ifade ettiğimiz gibi; Cumhuriyetimizin en temel yapıtaşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir. Bugün Koç Topluluğu’nun ana ilkesi olarak benimsediğimiz, kurucumuz Vehbi Koç’un şu sözleri geleceğimize de ışık tutmaktadır: 'Benim anayasam şudur: Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım. Demokrasi varsa hepimiz varız. Memleketimizin ekonomisini kuvvetlendirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstermeliyiz. Ekonomimiz güçlendikçe demokrasi daha iyi yerleşir, dünyadaki itibarımız artar.' Bu vesileyle, geçmişten bugüne milli birliğimiz, bütünlüğümüz ve demokrasimiz için kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. "