BOGOTA (AA) - Anadolu Ajansı'nın (AA) Kolombiya'da İspanyolca yayına başlamasına ilişkin, Dışişleri Bakanlığının internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda, "Ülkemize hoş geldiniz." ifadesi kullanıldı.

Colombia da la bienvenida a la oficina central de la agencia turca de noticias @AgenciaAnadolu, para América Latina https://t.co/PxXsjzmFVB pic.twitter.com/rjVJ92wNtw

— Cancillería Colombia (@CancilleriaCol) 27 Ekim 2017

Kolombiya Dışişleri Bakanlığının internet sitesi ve sosyal medya hesabında yayımlanan mesajda, AA'nın 13'üncü yayın dili olan İspanyolca servisinin açılışına Dışişleri Bakan Yardımcısı Patti Londono Jaramillo'nun katıldığı hatırlatıldı.

Anadolu Ajansı İspanyolca yayına resmen başladı AA'nın dil ve haber ağı güçleniyor

Mesajda, "Türkiye'nin en önemli, uluslararası haber ajansı" olarak nitelenen AA'nın, bu ülkedeki yapılanmasının tüm Latin Amerika'yı kapsayacağı anımsatılırken, bunun, dünyanın Kolombiya'ya farklı gözlerle baktığının bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Mesajda, AA'nın Kolombiya'da İspanyolca yayına başlamasına ilişkin "Ülkemize hoş geldiniz." ifadesi kullanıldı.

Anadolu Ajansı, İspanyolca yayına, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da dün düzenlenen ve Londono'nun yanı sıra Türkiye’nin Bogota Büyükelçisi Engin Yürür, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Azerbaycan’ın Bogota Büyükelçisi Ramil Farzaliyev, Filistin’in Bogota Büyükelçisi Rauf Malki, Kolombiya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Direktörü Juan Guillermo Castro Benetti ile çok sayıda üst düzey davetlinin katıldığı törenle resmen başlamıştı.

Törende sözlerine Türkçe "İyi geceler" ifadesiyle başlayan ve "Sanırım hepimiz yavaş yavaş Türkçe öğrenmeye başlayacağız." diyen Londono, konuşmasını yine Türkçe "Teşekkürler" sözleriyle tamamlamıştı.

Muhabir: Lokman İlhan