KÜTAHYA (AA) - Zorlu Grubu şirketlerinden Zorlu Enerji'nin devraldığı Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (OEDAŞ), Kütahya'da dağıtım hizmetlerinin sağlıklı hale getirilmesi amacıyla 172 kilometre alçak, 942 kilometre de yüksek gerilim olmak üzere bin 114 kilometrelik hattın bakımını yaptığı bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ın elektrik dağıtım hizmetini üstlenen OEDAŞ, elektriğin yeterli, kaliteli ve sürekli bir şekilde tüketicilere ulaştırılması için Kütahya'daki yatırımlarına devam ediyor.

Şirket yatırım planlamaları kapsamında şehrin enerji ihtiyacını karşılamak üzere Kütahya kent merkezi, ilçeleri ve köylerinde elektrik şebekesiyle ilgili altyapı yenileme yatırımlarının yanı sıra bakım, arıza giderme ve sokak aydınlatmaları tarama çalışmalarını da sürdürüyor.

Dağıtım hizmetlerinin sağlıklı hale getirilmesi ve elektrik dağıtım altyapısının daha fazla güçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda Kütahya genelinde 172 kilometre alçak ve 942 kilometre yüksek gerilim olmak üzere toplam bin 114 kilometrelik hattın bakımı yapıldı.

Ayrıca aydınlatma çalışmaları çerçevesinde toplam 349 başvurunun 247’si Aydınlatma Komisyonu'nun onayı doğrultusunda olumlu sonuçlandırıldı.