İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi, ilçede sınava hazırlanan lise öğrencilerine tercih yaparken yardımcı olması amacıyla üniversiteleri gezdiriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yoğun bir tempoyla üniversite sınavlarına hazırlanan lise öğrencilerine gerek bilgilendirici gerek dinlendirici sosyal hizmetler sunuluyor. Bu amaçla kararsız öğrencilere yol göstermek, kararlı öğrencilere ise istediği okulları yakından tanıtmak amacıyla "Üniversitemi Seçiyorum" projesi hayata geçirildi.

Bu kapsamda her gün, belirlenmiş okullardan 250 öğrenci, iki otobüsle üniversitelere götürülüyor. Ziyaretler sırasında liseliler, sınıfları, kantini, kütüphaneleri, spor alanlarını dolaşıyor.

Rehberler, ziyaretçi öğrencilere üniversitenin öğrenci kontenjanı, sınav puanı, öğretim üyesi kadrosu, diğer sosyal ve kültürel imkanlarıyla ilgili bilgi veriyor. Rehber eşliğinde kampüsü gezen öğrenciler, hem derslere girerek hem de sosyal tesislerde zaman geçirerek üniversiteli olmanın heyecanını yaşıyor.

- "Öğrencilerimiz bu gezilerde üniversite atmosferini soluyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, lise son sınıftaki öğrencilerin doğru tercih yapabilmesi amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Gezilerin liseli gençlerden yoğun ilgi gördüğünü aktaran Çağrıcı, "Her gün otobüslerle üniversitelere geziler düzenliyoruz. Bu gezilere katılan öğrencilerimiz üniversite kampüslerini geziyor ve derslere girerek o atmosferi soluyorlar. Amacımız onların bu sınav maratonunu geçmelerinden sonra doğru üniversite ve bölüme yerleşerek eğitim görmelerine yardımcı olmak." ifadelerini kullandı.

19 Mart - 10 Nisan arasında 20 gün sürecek "Üniversitemi Seçiyorum" gezisinden toplam 5 bin lise öğrencisi yararlanacak.