SİNOP (AA) - Gökhan Gücüklüoğlu - Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan model gemi yapım kursuna katılan Nurten Baş, gençlere örnek olmaya çalışıyor.

Uzun yıllar bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra 2004 yılında emekli olan Nurten Baş (60), boş zamanlarını değerlendirmek ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının canlandırılmasına katkı sunmak amacıyla geçen yıl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan dokuma kursuna katıldı.

Burada el becerisini geliştiren Baş, daha sonra model gemi yapım kursuna katılarak maket gemi üretimini de öğrendi.

İlerleyen yaşına rağmen katıldığı kurslarda yaptığı eserler ve öğrenme azmiyle genç kursiyerlere örnek olan Baş, AA muhabirine, emekliliğinin ardından boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla çeşitli kurslara katıldığını söyledi.

Model gemi yapım kursunun ilgisini çektiğini belirten Baş, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının mutlaka gelecek nesillere aktarılması gerektiğini dile getirdi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde açılan birçok kursun bu açıdan gençler için şans olduğuna işaret eden Baş, şöyle devam etti:

"El emeği eserler çok değerlidir. Burada kendi el emeğimle yaptığım eseri gördüğüm zaman çok ama çok mutlu oluyorum. Yaptığım ilk eser Karadeniz takasıydı. İsmini de 'İlk göz ağrım' koydum çünkü hayatımda hiç tahta işiyle uğraşmadım. Tekneyi kızıma hediye ettim, çok sevindi. Şimdi bir gezi sandalı yapmaya çalışıyorum. Bittiğinde bunu da diğer kızıma hediye edeceğim."

Kurs eğitmeni Hasan Köse de Nurten Baş'ın daha önce bu tür bir kursa gitmemesine rağmen yeteneği, öğrenme azmi ve yaptığı eserlerle gençlere örnek olduğunu kaydetti.