İSTANBUL (AA) - Medicana Sağlık Grubu'nun Kadıköy'de 50 milyon dolarlık yatırımla inşa ettiği Medicana Kadıköy Hastanesi, 9 Ekim'de hasta kabulüne başlayacak.

Medicana Kadıköy Hastanesi'nde hasta kabülü öncesi hastanenin tanıtımı için bir basın toplantısı düzenlendi.

Burada basın mensuplarına hastaneye ilişkin bilgiler veren Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Medicana Kadıköy Hastanesi için toplam 50 milyon dolar tutarında yatırım yaptıklarını belirterek, "Grubun büyüme hedefleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz yeni hastanemizin, tüm Anadolu yakasına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul’un en önemli lokasyonlarından biri olan Kadıköy’e, Medicana kalitesini ve hizmet anlayışını taşıdığımız için büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Türkiye’de özel sektörün gelişmesi ve kamunun özel sektörden hizmet almaya başlamasıyla sağlık sektörünün önemli ölçüde geliştiğini, sağlık hizmetlerine ulaşımın her geçen gün kolaylaştığını ifade eden Bozkurt, hastanenin 9 Ekim'de hasta kabulüne başlayacağını söyledi.

Bozkurt şunları kaydetti:

"Medicana Sağlık Grubu olarak önümüzdeki 5 yılda yüzde 100 büyümeyi hedefliyoruz. Yatırımlarımıza da bu odak doğrultusunda devam edeceğiz. Türkiye’de sağlık sektöründe bugün gelinen noktada en önemli farkı hasta memnuniyetinin yaratacağına inanıyoruz. Tamamen hasta ve hekim odaklı olarak tasarladığımız Medicana Kadıköy Hastanesi’nde de dünya standartlarında bir kalitede hizmet sunabilmek için gerekli tüm altyapıyı kurduk. Kadıköy Medicana’da ziyaretçilerimizin ihtiyaç duyabileceği her türlü tedavi imkânını sunacağız ve Anadolu yakasını yepyeni bir sağlık hizmetiyle tanıştıracağız."


- 48 tıbbi uzmanlık alanında hizmet sunacak


Medicana Kadıköy Hastanesi Genel Müdürü Dr. Gürsoy Yıldırım, Medicana Kadıköy Hastanesi'nin tüm Medicana hastaneleri gibi hasta güvenliği, hizmet sürekliliği ve bütünlüğünün sağlanması amacıyla ziyaretçilerine konfor ve kalite sunacağını söyledi.

Yıldırım, ziyaretçilerin çok farklı tedavi ihtiyaçlarına yanıt verecek olan hastanenin İç Hastalıkları, Nefroloji, Kardiyoloji, Dermatoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Acil Tıp, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Estetik Cerrahi, Göz Hastalıkları, Ağız ve Diş Sağlığı, Patoloji ve Yoğun Bakım Üniteleri başta olmak üzere 48 tıbbi uzmanlık alanında hizmet sunacağını aktardı.


- "500 personel çalışacak"


Son dönem hastane mimarisinin seçkin özelliklerini bünyesine toplayan Medicana Kadıköy Hastanesi'nin hasta odaları, bekleme ve poliklinik alanları, teşhis ve tanı ünitelerinde, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerine de yanıt vereceğini ifade eden Yıldırım, "'81 yatak kapasitesi, 40’ın üzerinde poliklinik ve muayene odası bulunan Medicana Kadıköy Hastanesi, 7 adet erişkin yoğun bakım yatağı, modern yeni doğan yoğun bakım üniteleri, ileri düzeyde teknolojiyle tasarlanmış ameliyathaneleri, konfor ve güvenliğin maksimum seviyede tutulduğu hasta ve hasta yakını odaları, tüm tanı ve teşhislerin yapılabileceği üst düzey radyolojik görüntüleme cihazları, engelli hasta odalarının yanı sıra izolasyon odalarıyla tam teşekküllü bir hizmet sunacak." bilgilerini verdi.

Yıldırım, Medicana Kadıköy Hastanesi'nin, aralarında 60 kişilik seçkin bir akademik kadronun da yer aldığı toplam 500 deneyimli personeliyle hizmet vereceğini de sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından basın mensuplarıyla yöneticiler hastaneyi gezdi.