İSTANBUL (AA) - Turkcell'in akıllı telefon ve tabletlere özel geliştirdiği dijital dergi uygulaması Dergilik'te en çok mizah dergileri tercih edildi.

Turkcell tarafından yapılan açıklamaya göre, nisan ayında okunan dergi sayısı 1 milyon 70 bin adet olurken, dergi okuyucu sayısı geçen aya göre yüzde 37 arttı.

Bünyesindeki 300 popüler yayınıyla okuyuculara ulaşan Dergilik platformuna "Nat Geo" ve "Nat Geo Kids" de eklendi ve 25 bin okunma sayısı elde etti. Dergilik'in rafındaki yayınlar yılın ilk dört ayında toplam 2,5 milyon kez indirilerek geçen ayki rekorunu egale etti. Bu güne kadar 1 milyon 400 bin kullanıcı tarafından indirilen Dergilik uygulamasının geçen ayki en çok okunan yayınları ise mizah dergileri oldu.


- Birinci "Uykusuz", ikinci "Leman"


Mizaha ilgi duyanların yeni tercihini dijital kanallar oluşturdu. Dergilik'te geçen ay en çok okunan dergilerin başında "Uykusuz" yer aldı. İkinci sıraya ise "Leman" dergisi oturdu. En çok okunan ilk beş dergi sıralamasında "Cosmopolitan" üçüncü, "Popular Science" dördüncü ve "Bayan Yanı" da beşinci oldu.

Diğer operatör müşterilerinin de cihazlarına yükleyebildiği Dergilik, arayüzüyle çok daha rahat okuma deneyimi sunuyor. Dekorasyondan teknolojiye, mizahtan aile ve çocuğa, iş dünyasından moda ve eğlenceye çok sayıda kategoride derginin yer aldığı Dergilik, kullanıcı tercihine göre yeni önerilerde bulunuyor. Uçak ya da metroda çevrimdışı iken de okuma ve otomatik indirme özellikleri sunan Dergilik uygulaması Apple Store veya Google Play üzerinden ücretsiz olarak yükleniyor.